Infarktą patyręs P.Gylys: „Slapčia nuo medikų dirbu“

Seimo rūmuose blogai pasijutęs ir Greitosios medicinos pagalbos medikų į ligoninę išvežtas politikas Povilas Gylys jaučiasi gerokai sustiprėjęs. Frakcijos „Drąsos kelias“ narys sausio 10 dieną patyrė infarktą ir buvo gydomas reanimacijos skyriuje. Šiuo metu P.Gylys iš Intensyviosios terapijos skyriaus perkeltas ir yra gydomas kardiologijos skyriuje.

Seimo narys P.Gylys vis dar prižiūrimas medikų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo narys P.Gylys vis dar prižiūrimas medikų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jan 21, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:59 AM

Medikai 65 metų politiką ligoninėje žada laikyti dar bent savaitę. Portalo lrytas.lt kalbintas politikas sakė, jog jaučiasi daug geriau. 

„Jau naudojuosi laisve – esu atrištas ir atsegiotas. Kiekvieną dieną jaučiuosi vis stipriau. Gydymo procesas eina teigiam linkme. Labai medikų nespaudžiu, nes kiekvienas atvejis individualus. Manau, kad dar savaitę teks praleisti ligoninėje“, – sakė P.Gylys. Politikas užsiminė, kad išėjus iš ligoninės reikės skirti laiko poilsiui. 

Pašnekovas prisipažino, kad sausio pradžioje persitempė. Sutapo ne viena aplinkybė, keletas nesėkmingų projektų – dėl to sveikata ir galėjo staiga sušlubuoti: „Kai sutampa penki ar šeši nepasisekę veiksniai, tai turi įtakos.“

Tačiau ir gulėdamas ligoninėje Seimo narys ir užsiima darbo veikla, bendrauja su kolegomis.

„Slapčia nuo medikų truputį dirbu. Pradėjau sekti įvykius, nes keletą dienų buvau sąmoningai nuo visko atsiribojęs. Palaikau ryšį su komanda, su vienu kolega buvau susitikęs, su kitu kalbėjau apie svarstomus klausimus“, – gerai nusiteikęs pasakojo P.Gylys.

Jis tikino, kad, nelygu galimybės, parems kai kuriuos rengiamus projektus: „Tiesiogiai tekstų tvarkyme nedalyvauju, tačiau su komanda rengiame keletą projektų.“

Kalbintas politikas pasidžiaugė gyvenantis ramioje vietoje netoli Vilniaus, todėl pavasarį galės atsikvėpti nuo darbų ir vaikščioti gryname ore.

Seimo narys prašė nelankyti jo ligoninėje, nes tokiu atveju ligoninėje nusidriektų eilės žmonių: „Sulaukiu daugybės skambučių žmonių, klausiančių, ar gali aplankyti. Bet žmonės tik sugaištų daug laiko, o pasišnekėti išeitų tik kelias minutes.“

Primename, kad P.Gylį infarktas ištiko daugiau nei prieš savaitę. Blogai pasijutęs Seimo narys savo jėgomis nuėjo į Seimo medicinos punktą. Išvydę nekaip atrodantį politiką gydytojai iškvietė Greitosios medicinos pagalbos ekipažą.

Atvykus į ligoninę buvo nustatyta, kad P.Gyliui sustreikavo širdis ir jį ištiko infarktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.