Seimo nariai pasigedo darbo

Į neeilinę sesiją po žiemos švenčių susirinkę Seimo nariai antradienį suvokė, kad darbo šią savaitę daug nebus. Šiandien politikams teks posėdžiauti tik iki pietų. Opozicijos atstovai apkaltino Seimo vadovus nesugebėjimu parengti posėdžių darbotvarkės.

Šią savaitę Seimo nariai nepersidirbs.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Šią savaitę Seimo nariai nepersidirbs.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-21 10:49, atnaujinta 2018-02-17 07:18

Antradienio Seimo posėdžių darbotvarkę sutrumpino netikėta parlamento vadovės Loretos Graužinienės liga - iš darbotvarkės tekos išbraukti kelis jos parengtus įstatymo projektus.

Opozicijoje esantys konservatoriai puolė kritikuoti Seimo valdžią, kad ši nesugebėjo suplanuoti darbotvarkės, todėl politikai į Seimą šią savaitę esą sukviesti be reikalo.

Paaiškėjo, kad kai kurių įstatymų projektų Seimas negali pradėti svarstyti, nes Vyriausybė neparengė jiems išvadų arba jų nesvarstė Seimo komitetai.

Opozicija vėl pasipiktino, kad į darbotvarkę vis neįtraukiamas klausimas dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo Darbo partijos idėjiniam lyderiui Viktorui Uspaskichui. Šis klausimas nukeltas pavasariui.

Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas teisinosi, kad V.Uspaskicho klausimas nebus svarstomas, nes to nepageidavo į neeilinius posėdžius tautos išrinktuosius sukvietusi Seimo dauguma.

„Vienintelis klausimas, dėl ko šią savaitę renkamės į posėdžius yra balsavimas dėl Rolandui Paksui reikalingų Konstitucijos pataisų“, - valdančiuosius moralizavo konservatoriai.

Balsavimas dėl R.Pakso numatytas ketvirtadienį. Po dviejų dienų Seimui taip pat žadama pateikti įstatymų projektus dėl euro įvedimo. Seimo vadovybė ramina, kad ketvirtadienį darbo bus daugiau, o jei reikės, dar kelis posėdžius bus galima surengti vasario viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.