Varguoliams skirta duona – prekiautojų rankose?

Jonavos rajono policijos pareigūnai aiškinasi, ar jonavietė pardavinėjo prekes, kurias prekybos centras „Iki“ skiria organizacijai „Maisto bankas“ ir kitiems labdaros fondams. Jie paskutinę dieną galiojančius maisto produktus išdalija nepasiturinčioms šeimoms.

Duona, bandelės, kurių galiojimas pasibaigęs, buvo parduodami nuo 50 centų iki lito. Šių maisto prekių galiojimo laikas pasibaigęs jau prieš kelias dienas.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Duona, bandelės, kurių galiojimas pasibaigęs, buvo parduodami nuo 50 centų iki lito. Šių maisto prekių galiojimo laikas pasibaigęs jau prieš kelias dienas.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė

Jan 21, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:59 AM

Pirmadienį Jonavos teisėsaugininkai pričiupo jonavietę, namuose prekiavusią duonos gaminiais, kurių galiojimas pasibaigęs prieš kelias dienas. Visos maisto prekės – iš prekybos tinklo „Iki“.

Duoną, bandeles ir kitus gaminius moteris pardavinėjo už 50 centų arba už vieną litą. Manoma, kad visi šie gaminiai turėjo būti skirti labdarai, tačiau kažkokiu būdu atsidūrė jonaviškės namuose.

Anot šioje vietoje pirkusių žmonių, tokią veiklą moteris vykdo jau ilgą laiką, jau yra ir nuolatinių pirkėjų. Kas jai tiekia labdarai skiriamus produktus, kol kas nežinia.

„Iki“ atstovas spaudai Andrius Petraitis lrytas.lt patvirtino, jog didžioji dalis besibaigiančių galioti maisto produktų skiriama „Maisto bankui“, taip pat kelioms kitoms labdaros organizacijoms. Nedidelę dalį duonos iš „Iki“ gauna keli ūkininkai ir medžiotojai.

„Daugiausia duonos atitenka „Maisto bankui“. Per praėjusius metus išdalijome labdaringų maisto produktų, kurių vertė – daugiau nei devyni milijonai litų“, – sakė A.Petraitis.

Duona ir kiti produktai netiekiami centralizuotai – „Maisto banko“ savanoriai patys vyksta į parduotuves ir susirenka paskutinę dieną galiojančius maisto produktus, o tuomet juos išdalina nepasiturintiems.

Kaip lrytas.lt sakė organizacijos „Maisto bankas“ Kauno regiono vadovė Karolina Puidaitė, Jonavoje paramos gavėjų ir varganai gyvenančių žmonių yra nemažai, todėl maisto prekių poreikis visuomet juntamas.

„Nėra taip, kad duonos per daug ir nėra kur dėti. Apmaudu, kad vyksta tokių dalykų ir pardavinėjami maisto produktai, kurių galiojimas pasibaigęs.

Šį atvejį tirsime ir bandysime aiškintis, kokiu būdu labdarai skirta duona atsidūrė tuose namuose, taip pat aiškinsimės, ar ja prekiavusi moteris pati nėra paramos gavėja“, – sakė K.Puidaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.