Anglijoje lietuvis prekiavo neegzistuojančiais fotoaparatais

Jungtinėje Karalystėje jau kartą išskirtine vagyste išgarsėjęs lietuvis pasižymėjo ir vėl. Jis kartu su bendrais nuteistas už sukčiavimą, internete prekiaujant pigiais „Olimpiniais fotoaparatais“, kurių nė vienas pirkėjas taip ir nesulaukė. Anksčiau verslusis lietuvis, 27 metų Spartakas Gračiauskas, buvo sumanęs pasipelnyti iš memorialo Voringtone, skirto 1993 m. sprogimo aukoms, parduodamas paminklą kaip metalo laužą, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:56 AM

S.Gračiauskas, pardavinėdamas „Olimpinius fotoaparatus“, veikė kartu su bendrininkais. Jie reklamuodavosi parduodantys fotoaparatus su didelėmis nuolaidomis. Internetinės parduotuvės vadinosi „Olimpic Cameras“, „Technologies Shop“ ir „Lions Tech“.

Parduotuvės buvo specialiai sukurtos taip, kad klientams už pigius fotoaparatus nepasisektų atsiskaityti mokėjimo kortelėmis. Tada pirkėjų būdavo prašoma pervesti pinigus per banką. Pinigai būdavo paimami, o prekių pirkėjai taip ir nesulaukdavo.

Už sukčiavimą S.Gračiauskui skirta 11 mėnesių kalėjimo, taip pat 1 mėnuo už sutarties sąlygų pažeidimus.

2012 m. gegužę S.Gračiauskas buvo nuteistas kalėti 18 savaičių už bandymą pavogti plieninę plokštę, kuri yra memorialo Voringtone, skirto atminti 12-mečiui Timui Parry ir 3 metų Johnathanui Ballui, žuvusiems 1993 m. per sprogimą, dalis. Lietuvis žuvusių vaikų atminimo plokštę bandė parduoti kaip metalo laužą.

S.Gračiauskas yra padaręs ir daugiau, ne tokių pikantiškų nusikaltimų. Anglijoje jis jau šešis kartus teistas už aštuonis nusikaltimus, tarp jų – vagystę, už kurią gavo 10 mėnesių kalėjimo.

Kartu su S.Gračiausku prieš teismą stojo ir buvo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo 53 m. Lilija Gincman, 37 m. Rita Jablonskaitė ir 52 m. Aleksas Bagdonavičius.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.