V.P.Andriukaičio patarėjas kaltinamas finansinėmis aferomis

Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjas Darius Prialgauskas kaltinamas finansinėmis aferomis, praneša LNK žinios.

Ministro V.P.Andriukaičio patarėjas D.Prialgauskas kaltinamas finansinėmis aferomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministro V.P.Andriukaičio patarėjas D.Prialgauskas kaltinamas finansinėmis aferomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2014, 9:26 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:27 AM

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje „Nacionalinę GS1 organizaciją“ įsteigęs ir faktiniu jos vadovu buvęs D.Prialgauskas ir šioje bendrovėje dirbusi Gerūta Šešplaukienė kaltinami apgaule įgiję pinigus iš bendrovių už suteikiamus brūkšninius kodus. Tokie kodai naudojami nustatyti informaciją apie prekę ir jos kainą.

Kodus skirdavo Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) padalinys „GS1“, tačiau D.Prialgauskas įtariamas pavogęs duomenis iš bazės ir įkūręs savo asociaciją.

Įmonėms pradėti siuntinėti laiškai, kuriuose nurodoma pinigus už narystę pervesti naujai įkurtai organizacijai, nes senoji esą veiklos nebevykdo dėl pertvarkos.

Pats D.Prialgauskas neigia kaltinimus. Anot jo, įmonių vadovai patys pasirinko naujos organizacijos nariais.

„Įmonės nusprendė pačios spręsti, kiek jos turi mokėti už joms reikalingas paslaugas, pačios susimetė pinigus, kad taip būtų pigiau ir sukėlė LPPARA pasipiktinimą, kad dingo „biznelis“, galimybė apiplėšinėti įmones. Vien 2009 m., krizės metu, šita organizacija sutaupė virš 400 tūkst. litų“, – sakė D.Prialgauskas.

Šioje situacijoje D.Prialgausko vadovas, sveikatos apsaugos ministras V.P.Andriukaitis tikina, kad aferomis įtariamas patarėjas tebeturi jo pasitikėjimą.

„Aš kreipiausi į tarnybas, kurios man pateikė atsakymus. Aš pats pažįstu jį daug metų, penkis metus bendradarbiaujame. Aš negalėčiau pasakyti, kad per metus laiko, kai jis dirba, kiltų įtarimas. Ir jis turi teisę įrodyti savo nekaltumą teisme“, – teigia sveikatos apsaugos ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.