B.Bradauskas siūlo V.Landsbergiui skirti ne apsaugą, o vairuotoją

Seimas per pirmąjį balsavimą pritarė parlamento vadovės Loretos Graužinienės siūlymui įstatymuose numatyti apsaugą Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo vadovui Vytautui Landsbergiui. Dabar V.Landsbergį lydi apsauga, tačiau ji oficialiai nenumatyta įstatymuose.

Seimas gali įteisinti V.Landsbergį lydinčius apsauginius.<br>D. Umbraso nuotr.
Seimas gali įteisinti V.Landsbergį lydinčius apsauginius.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 23, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:05 AM

Tiesa, dėl tokio siūlymo dalis kairiųjų nerodė didelio entuziazmo. Jie stebėjosi, ar V.Landsbergiui iš viso reikia apsaugos, ar jam gresia koks nors pavojus. Žodžių nerenkantis socialdemokratas Bronius Bradauskas siūlo V.Landsbergiui skirti ne apsaugą, o vairuotoją, kuris vežiotų garbaus amžiaus politiką. Esą toks sprendimas valstybei kainuotų mažiau.

B.Bradauskas paprašė, kad šį įstatymo projektą dėl galimo papildomo lėšų poreikio įvertintų Vyriausybė.

Anot B.Bradausko, V.Landsbergio apsauga valstybei per metus turėtų kainuoti apie milijoną litų. Jis mano, kad konservatoriui šiuo metu negresia joks pavojus. 

Per pirmąjį balsavimą už siūlymą skirti apsaugą V.Landsbergiui balsavo 52 Seimo nariai, prieš buvo 13, o 25 susilaikė. Vieningiausiai šiai idėjai nepritarė Lenkų rinkimų akcijos atstovai. Primename, kad pastarieji užsipuolė V.Landsbergį dėl jo pasisakymų apie lenkų tautininės mažumos teises. 

L.Graužinienė aiškina, kad V.Landsbergis gali turėti apsaugą dėl pagalbos šiam politikui, be to, anot Seimo vadovės, jis buvo faktinis valstybės vadovas 1990–1992 m.

Neoficialiai teigiama, kad L.Graužinienė pataikauja V.Landsbergiui norėdama įsiteikti konservatoriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.