Į svečius pas prezidentę – ne tuščiomis

Konkurencijos tarybai vadovauti buvusio premjero Andriaus Kubiliaus teikimu ir prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu paskirtas Šarūnas Keserauskas išmano, kaip reikia atsidėkoti darbdaviams.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jan 23, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:35 AM

Visi žino, kaip šalies vadovė griežia dantį ant stambiojo Lietuvos verslo. Ne sykį jo atstovai jos lūpomis buvo išvadinti monopolininkais.

Ką reikia daryti su monopolininkais? Bausti! Kas turi tuo užsiimti? Konkurencijos taryba. Kada? Ogi pasitaikius tinkamai progai.

Ketvirtadienis – puiki tam diena. Juolab kad Š.Keserauskas pakviestas audiencijai pas D.Grybauskaitę. Tuščiomis juk nevyksi, tai tautai paskelbiama geroji naujiena: kone monopolininkų simboliu tapusiai „Maxima LT“ kompanijai įsūdyta bauda-papildyta.htm#.UuEoDxD8Lcs"="">bauda-papildyta.htm#.UuEoDxD8Lcs"" target="_blank">40 tūkst. litų baudą. Už nesąžiningą elgesį su tiekėjais.

Ar prekybininkai tikrai pažeidė įstatymus? Tikėtina. Kas kas, o jie tikrai nėra šventieji. Ar reikėjo skirti jiems baudą? Jei yra už ką, tai būtinai.

Ir vis dėlto galėjo juk Konkurencijos taryba tą padaryti bent savaite vėliau ar anksčiau. Juolab kad ir priimtas sprendimas anaiptol ne ketvirtadienį, o trečiadienį.

Dabar tokia bauda atrodo tik kaip dovanėlė prezidentei ir bandymas parodyti, kaip puikiai mes dirbame...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.