Išgalvotoji pedofilija toliau gniuždo Milinių šeimą

Per tariamos pedofilijos istoriją sūnaus Vaido netekę kauniečiai Marija ir Albertas Miliniai ėmė nuogąstauti ir dėl savo dukters Simonos gyvybės. Policija neseniai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti šią 18-metę dainininkę.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-01-23 06:00, atnaujinta 2018-02-17 05:27

Valstybės skirta apsauga neapsaugo nuo grasinimų. Tuo įsitikino prieš trejus metus pedofilu apšaukto ir nužudyto V.Milinio tėvai, rašo „Lietuvos rytas“.

„Naikinti reikia pedofilus ir jų artimuosius“, „Tikėtina, kad kada nors apipuvusius Milinytės palaikus iškas kur nors Klebonišky“, – M.Milinienė šiurpo internete skaitydama grasinimus, skirtus jos dukteriai Simonai.

Baimindamasi, kad merginos gyvybei kilęs pavojus, jos motina kreipėsi į prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų nužudyti.

Prieš keletą dienų gautas atsakymas – ikiteisminis tyrimas pradėtas, jį pavesta atlikti Kauno rajono policijos komisariato tyrėjams.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl S.Milinytės šmeižimo ir įžeidinėjimų – atliekamas Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje.

Vadinama pedofilo seserimi

Nuo mažens dainuoti siekianti S.Milinytė bando įgyvendinti savo svajones, tačiau dabar mano, kad Lietuvoje to nepavyks padaryti dėl nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo jos brolio Drąsiaus Kedžio šalininkų persekiojimo.

Mergina užkabinėjama gatvėje, į akis rėžiama, kad ji – pedofilo sesuo.

Dar didesnę įžeidinėjimų bangą S.Milinytei tenka atlaikyti internete.

Vos tik kurioje nors interneto svetainėje pasirodo straipsnis apie Simoną, kai kurie komentatoriai ją iškart apipila purvu.

S.Milinytė plūstama įvairiausiais keiksmažodžiais, išvadinama narkomane, dvasios elgeta, idiote, kvaiša ir panašiai.

Kai kurie komentatoriai tiesiai šviesiai rašo, kad jos brolis buvo pedofilas, todėl ir ji mėgsta mažus berniukus, kiti teigia, kad jai ant kaktos parašyta, jog ji yra pedofilų klano narė, treti atvirai grasina, kad tokią pedofilę kaip ji reikia sunaikinti.

„Ilgai tylėjome, bet kantrybė baigėsi. Užteks.

Kreipėmės į prokuratūrą, tegul suranda visus šmeižikus ir grasintojus. Pažiūrėsime, kaip jie teisme įrodys savo teiginius“, – „Lietuvos rytui“ sakė M.Milinienė.

Šeima pasijuto persekiojama

Pasak M.Milinienės, jos šeima niekada nemanė, kad bus įvelta į N.Venckienės ir D.Kedžio sugalvotą pedofilijos istoriją.

Kai 2010 metų gegužę teismas nusprendė, kad Laimutės Stankūnaitės duktė turi gyventi su savo motina, prie Venckų ir Kedžių namų pradėjo rinktis žmonės.

Važiuoti į Klonio gatvę norėjo ir V.Milinis, tačiau tėvai jį atkalbėjo.

Po kelių mėnesių ne tik pasikeitė jaunuolio nuomonė apie Venckų patvoryje apsigyvenusius žmones – jis ėmė jų bijoti. „Tu pedofilas“, – kartą išrėžė Vaidui vienas N.Venckienės šalininkų.

Tik vėliau, jau po sūnaus nužudymo 2010 metų gruodį, Miliniai suprato, kodėl visą vasarą jų sūnus ir jie patys buvo persekiojami.

Iš Klonio gatvės – šmeižtas

Pradėjus tyrimą dėl V.Milinio šmeižimo po mirties į apklausą iškviesti keli aktyvūs N.Venckienės šalininkai neketino prisiimti atsakomybės už tuometės Kauno apygardos teismo teisėjos N.Venckienės ir jos aplinkos darbus.

Jie tyrėjams papasakojo, kad Miliniai buvo įtraukti į tariamų pedofilų sąrašą ir juos, kaip ir kitus tame sąraše esančius žmones, nurodyta sekti.

Šį sąrašą sudarė Audronė Skučienė, tačiau jį rašant dalyvavo ir šios garliaviškės dukterėčia, tuometė teisėja N.Venckienė.

„Mes su A.Skučiene sėdėjome prie stalo, Audronė rašė, o Neringa virė kavą ir patarinėjo, ką rašyti.

Baigus rašyti N.Venckienė perskaitė raštelį ir iškėlė į viršų nykštį – labai gerai surašyta“, – „Lietuvos rytui“ yra sakęs vienas pagrindinių šios bylos liudytojų Vitalijus Keršis.

Beveik tuo pat metu buvo sukurpta ir kita pedofilo Aido atsiradimo versija – esą mergaitė neištaria raidės V, todėl pedofilas gali būti ne Aidas, o Vaidas.

Dabar tyrėjai yra išsiaiškinę, kad Milinių pavardė į juoduosius N.Venckienės sąrašus buvo įtraukta dar iki Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo.

Jaunuolis buvo nukankintas ir nužudytas

* 24 metų V.Milinis (nuotr.) dingo 2010 metų gruodžio 3-iąją.

* Atskirai nuo tėvų gyvenęs jaunuolis prieš išvažiuodamas iš namų paskambino motinai ir pasakė, kad netrukus ją aplankys, tačiau artimieji jo taip ir nesulaukė.

* Tėvai tą patį vakarą bandė jam prisiskambinti. Mobilusis telefonas veikė, bet niekas neatsiliepė. Vėliau jis buvo išjungtas.

* V.Milinio kūnas rastas tik gruodžio 11 dieną maždaug 4 kilometrai nuo tėvų namų, Sergeičikų kaime prie miško, „Subaru“ automobilyje.

* Vaidas buvo nušautas šūviu į galvą, prieš mirtį buvo žiauriai kankinamas. Jo rankos buvo kruvinos, sudaužyta krūtinė, nuo smūgių pažeisti plaučiai ir širdis.

* V.Milinis buvo Lietuvos sportinio šaudymo sąjungos narys, turėjo legaliai įsigijęs pistoletą „Sig Sauer“. Ginklas su išimta dėtuve aptiktas vienoje jo striukės kišenėje, kitoje – pistoleto apkaba.

* Nužudyto jaunuolio kūnas surastas pagal jo mobiliojo telefono buvimo vietą. Gruodžio 11 dieną kažkas specialiai kelioms minutėms įjungė jo telefoną.

* Automobilis, kuriame aptiktas V.Milinis, buvo kruopščiai išvalytas. Nei ant jo durelių, nei salone nerasta jokių pirštų atspaudų, net paties automobilio savininko.

* V.Milinio žudikų iki šiol nerasta, tačiau neabejojama, kad jaunuolis tapo „violetinių kovotojų“ auka.

* Prieš mirtį V.Milinis buvo sulaukęs grasinimų iš Kedžių ir Venckų gerbėjų. „Mama, aš jų bijau“, – viename paskutinių pokalbių motinai skundėsi Vaidas.

* Grasinta ir visai Milinių šeimai. 2010 metų vasarą prie jų namų buvo paliktas laidotuvių vainikas, uždegta žvakių, pritaškyta kraujo. Nustatyta, kad tai padarė vienas psichiškai neįgalus N.Venckienės ir jos brolio šalininkas.

Nuteista signatarė vėl bylinėjasi

* Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti dėl V.Milinio šmeižimo nuteistos Atkuriamojo Seimo narės Rūtos Gajauskaitės (nuotr.) skundą – signatarė prašo ją išteisinti.

* Vilniaus miesto apylinkės teismas nuosprendį R.Gajauskaitei paskelbė pernai spalio 24 dieną. Už šmeižikiškus straipsnius, kuriuose teigiama, kad V.Milinis yra pedofilas Aidas, jai buvo skirta 5,2 tūkst. litų bauda.

* Taip pat iš dalies patenkintas nužudyto jaunuolio motinos M.Milinienės bei jo brolio ir sesers civiliniai ieškiniai – kiekvienam nukentėjusiųjų iš R.Gajauskaitės priteista po 3,5 tūkst. litų.

* Kriminologe prisistatanti R.Gajauskaitė teismo sprendimu M.Milinienei turi sumokėti ir tūkstantį litų bylinėjimosi išlaidų.

* R.Gajauskaitė dėl V.Milinio apšmeižimo kalta neprisipažino – teisme aiškino Vaido nešmeižusi, o, atvirkščiai, bandžiusi apginti vaikiną.

* Kad R.Gajauskaitė savo tekstuose „Aidas ar Vaidas?“ bei „Tik per griežtai?!!“ apšmeižė nužudytą V.Milinį, patvirtino ir teismo nurodymu atlikta semiotinė straipsnių ekspertizė: „V.Milinis dėsningai ir nuosekliai pateikiamas kaip pedofilijos bylos įtariamasis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.