Mirtinai nuvaryto karininko šeimai valstybė nesumokėjo nė cento

Per krepšinio rungtynes mirusio karininko žmona siekia iš valstybės prisiteisti apie 260 tūkstančių litų kompensaciją. Parą prabudėjęs Kauno karo policininkas gavo įsakymą žaisti ir krepšinio varžybose. Anot advokatų, jaunas vyras mirė dėl fizinės perkrovos.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Petkevičiūtė

2014-01-23 17:03, atnaujinta 2018-02-17 04:30

Krašto apsaugos ministerijai atsisakius mokėti mirusio kario šeimai kompensaciją, sprendimą mirusio vyro žmona apskundė teismui. Apeliacinis teismas nurodė ministerijai iš naujo svarstyti kompensacijos klausimą.

Asta Jusevičienė netikėtai našle tapo prieš pora metų, kai jos vyrui, Kauno įgulos karo policininkui, per krepšinio varžybas sustojo širdis, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Po 24 valandų budėjimo vyras gavo vado įsakymą dar sužaisti krepšinio rungtynėse. Aukštą kraujospūdį turėjusiam 41 metų vyrui jos buvo lemtingos.

Vos 6 minutes krepšinio aikštelėje praleidusį vyrą ištiko miokardo infarktas.

Jusevičių šeima neteko pagrindinio savo maitintojo, tačiau Krašto apsaugos ministerija 17 metų šaliai tarnavusio kario šeimai kompensacijos mokėti nenori.

Speciali komisija nustatė, kad vyro mirtis nesusijusi su tarnyba. Tačiau Apeliacinis teismas, išnagrinėjęs moters skundą, grąžino išvadas ministerijai svarstyti iš naujo.

„Gavęs įsakymą jis negali jo nevykdyti. Jeigu būtų atsisakęs vykti į rungtynes, šiuo atveju jis būtų nubaustas tarnybine nuobauda už įsakymų nevykdymą. Kario tarnyba gali būti nenormuota.

Karys 24 val. budėjo, baigėsi budėjimas, perdavė budėjimą kitai pamainai ir tiesiai iš budėjimo buvo paskirtas į varžybas. Manome, kad tai – fizinė perkrova – ir lėmė jo mirtį“, – „Lietuvos ryto“ televizijai našlės atstovas Laimonas Jakas.

Krašto apsaugos ministras sako, kad kompensaciją išmokės, jei taip nuspręs komisija arba teismas.

„Mes neturime jokio nusiteikimo dėl kokių nors priežasčių nemokėti (kompensacijos). Komisija peržiūrės ir matys, kad reikia išmokėti arba teismas nuspręs. Aš be jokių trukdžių pasirašysiu įsakymą. Bet šiuo atveju, yra kitokie sprendimai ir aš negaliu to peržengti“, - sakė Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Sprendimą krašto apsaugos ministerijos komisija dėl kompensacijos turėtų priimti per kelis mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.