Po dvejų metų kovos - lobisto V.Romanovskio triumfas

Po dvejų metų kovos - išaušo šviesi diena. Taip STT pasiųstą žinią komentuoja į „Tele-3“ turto iššvaistymo istoriją įpainiotas lobistas Andrius Romanovskis.

A.Romanovskis tikina, kad dėl šios bylos nukentėjo ir profesijos įvaizdis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Romanovskis tikina, kad dėl šios bylos nukentėjo ir profesijos įvaizdis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-23 09:53, atnaujinta 2018-02-17 05:15

Trečiadienį A.Romanovskis Panevėžio STT būstinėje sužinojo, kad prieš dvejus metus sukurpta byla prieš jį yra baigta. V.Romonovskis buvo kaltinamas davęs kyšį Seimo nariui Vitui Matuzui.

„Tai svarbus ir net džiugus mano proceso etapas – STT šioje byloje jau nebešeimininkaus, aš galėsiu laisvai kalbėti apie savo bylą ir teisme apsiginti nuo mestų kaltinimų.

Patirtis rodo, kad kol kas tik teismas yra ta institucija, kurioje galima pilnai realizuoti savo teisę į gynybą ir apginti savo nekaltumą“, - savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė A.Romanovskis.

Per visą bylos istoriją A.Romanovskiui kelis kartus buvo keičiami įtarimai, pasitraukė du prokurorai.

„Tyrimas buvo nutrauktas, tačiau po mano viešų pasisakymų vėl atnaujintas. Daugiau nei metus byloje nevyko jokių esminių procesinių veiksmų, išskyrus pradėtą „rezervinę“ bylą prieš mane ir mano klientą „Tele - 3“. Kaip informavo STT tyrėjai, ši byla artimiausiomis dienomis taip pat bus baigta ir perduota teismui“, - tikina A.Romanovskis.

Kad baigė ikiteisminį tyrimą dėl lobisto veiklos patvirtino ir STT valdyba ir Panevėžio apygardos prokuratūros prokuratūra.

Lobistas tikina, kad dėl šios bylos nukentėjo ir profesijos įvaizdis.

„Sulaikytas ir neteisėtai kalintas visuomenei buvau pristatytas kaip kyšininkas, o mano vykdyta lobizmo veikla pateikta kaip institucionalizuota korupcijos forma. Iki šiol savo profesinę ir akademinę veikla bandžiau parodyti, kad lobizmas yra reali alternatyva kovoje su korupcija. Tuo tarpu STT vietoj to, kad tobulintų lobizmo teisinį reguliavimą, pasirinko jį kaip patogų naują „visuomenės priešą”.

Vienintelis pabaigto tyrimo rezultatas - lobistas prilyginamas valstybės tarnautojui, o visi jo veiksmai įvardinti kaip piktnaudžiavimas tarnyba, padarę „didelį neturtinę žalą Lietuvos valstybei”. Visa tai - naujausių laikų absurdas, kurį teks paneigti teisme ir gal taip apginti savo ir lobizmo reputaciją”, - pripažino A.Romanovskis.

Tiesa, A.Romanovskis šiandien figūruoja naujoje „Tele-3“ turto iššvaistymo istorijoje. Bendrovės direktorei pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir „Tele-3“ turto iššvaistymo.

Bendrovės turtą L.Blaževičiūtė esą iššvaistė permokėdama bendrovę konsultuojančiam A.Romanovskiui.

Įvardijama ir šios permokos suma – 29 040 litų.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Iš pradžių jis įtartas papirkimu, vėliau įtarimai sušvelninti į piktnaudžiavimą.

Prokuratūros teigimu, kilo abejonių dėl tam tikrų įstatymų priėmimo proceso skaidrumo, įtarta, kad ankstesnės kadencijos Seimo narys V.Matuzas netiesiogiai, per kelis kartus galėjo priimti didesnę nei 250 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio sumą iš įstatymo projektų priėmimu suinteresuotų asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.