Klaipėdos valdininkams sunkmetis baigiasi - jų algos didės

Klaipėdos miesto savivaldybė, surinkusi daugiau lėšų į biudžetą negu planavo, ketina pamaloninti per krizę nuskriaustus pavaldžių biudžetinių įstaigų darbuotojus. Žadama atstatyti iki sunkmečio buvusį atlyginimų fondo dydį jį padidinant 5 proc. Tai reiškia, kad visų valdininkų algos padidės jau artimiausiu metu, kai kurių kišenės per mėnesį papilnės ir 600 litų.

Klaipėdos valdžia nusprendė, kad algos į prieškrizinį lygį turi būti grąžintos visiems.<br>E.Petkutės nuotr.
Klaipėdos valdžia nusprendė, kad algos į prieškrizinį lygį turi būti grąžintos visiems.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jan 24, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:48 AM

Praėjusių metų pabaigoje padidėjo ir valstybės tarnautojų atlyginimai – jie taip pat atstatyti į buvusį lygį. Tai padaryti valstybę įpareigojo Konstitucinis teismas, pripažinęs, jog sunkmečiu daugiausiai uždirbantiems tarnautojams algos sumažintos neteisėtai.

Šiuo metu savivaldybėje ir jai pavaldžiose švietimo, sporto, kultūros ir socialinių paslaugų įstaigose dirba daugiau kaip 8 tūkst. darbuotojų. Visų jų algos sugrįš į prieškrizinį lygį.

Sunkmečiu kompleksiškai įgyvendinant išlaidų mažinimo priemones, 2009 metais uostamiesčio biudžetinio sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio fondas buvo sumažintas 5 proc. Šis sumažintas koeficientas buvo taikomas penkerius metus.

Šių metų miesto biudžete mažinimo koeficiento siūloma nebenustatyti, šitaip grąžinant fondą į ikikrizinį lygį. Skaičiuojama, jog tam per metus prireiks 5 mln. litų.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas neslėpė, jog dėl šio žingsnio politikai leidosi į audringas diskusijas. Esą buvo ir manančių, jog surinktas viršplanines biudžeto lėšas buvo galima panaudoti ir kitoms reikmėms – gatvėms remontuoti, gatvių apšvietimui atnaujinti, kitoms programoms.

„Manau, kad sugrąžinti žmonėms gyvenimo kokybę yra svarbesnis prioritetas“, - teigė meras. Vadovaujantis Konstitucinio teismo išvada, nuo šių metų pradžios atstatytos ir mero bei jo pavaduotojų algos. Jos vidutiniškai padidėjo apie 400 litų, atskaičius mokesčius.

Galutinį žodį dėl algų kompensavimo visiems biudžetininkams miesto politikai tars vasario pabaigoje, kai tarybos posėdyje bus tvirtinamas šių metų savivaldybės biudžetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.