Tėvai ir medikai netiki, kad dingusi mergaitė naktį praleido miške

Šalčiausią šių metų naktį Trakų rajono pareigūnai zujo ieškodami dingusios vienuolikmetės. Iš pasisvečiavimo pas draugę negrįžusios mergaitės ieškojo sraigtasparnis, pareigūnai su šunimis, gausus vietos gyventojų būrys.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

2014-01-24 17:19, atnaujinta 2018-02-17 03:24

Po intensyvių paieškų ryte pradingėlė rasta sveika ir gyva. Tačiau artimiesiems palengvėjimą netrukus pakeitė įtarimai, kad dėl neaiškių aplinkybių mergaitė galėjo būti slepiama kitos miestelio šeimos. Mįslingą jaunos mergaitės dingimą tiria pareigūnai.

Po įtemptos nakties penktadienio rytą Onuškyje – palengvėjimo ašaros. Nuo ketvirtadienio pavakarės dingusi vienuolikmetė atsirado sveika ir gyva.

„Ji atrodė sutrikusi ir išsigandusi. Mergaitė sakė visą tą laiką matė, kad jos ieškojo“, – pasakojo šeimos draugė Sveta Servanska. Mergaitė jai pasakojo bijojusi pasirodyti, todėl naktį vaikščiojo miške.

Tačiau artimieji tokia mergaitės versija netiki. Po šalčiausios šiemet nakties atsiradusi mergaitė esą buvo tik truputį sužvarbusi, bet nesušalusi.

Kad ji slėpėsi miške, atmeta ir mergaitę apžiūrėję Trakų medikai.

„Mergaitė atvežta gana geros būklės, smurto žymių nėra, išoriškai apžiūrint nepastebėta jokių nubrozdinimų, nėra nušalimo simptomų“, – sakė Trakų ligoninės vadovas Arkadijus Goldinas.

Kartu su dukra į ligoninę atvežta ir mergaitės motina. Dėl patirto streso, nervinio išsekimo moteris palikta medikų priežiūrai.

Dėl iš namų pabėgusios dukros ji kaltę meta kitai Onuškio šeimai. Moteris stebisi, kodėl mergaitė ryte grįžo ne namo, o pas draugę, pas kurią leido laiką iki dingimo. Motina įtaria, kad čia jos dukra ir slėpėsi visą naktį.

Mergaitės motina pasakojo, kad buvo keletą kartų nuėjusi pas dukros bičiulės mamą, tačiau šioji apie tai, kad mergaitė visą tą laiką galėjo būti jų namuose, net neužsiminė.

„Ne tik buvome nuėję, bet ir ta mama, ir mano mergaitės draugė kartu važiavo į paiešką ir net neužsiminė. Ir mums, ir pareigūnams buvo kilęs įtarimas, kad kažkas nesakoma. Buvo pasakyta, kad ji palydėjo mano dukrą beveik iki namų. Pasirodo, tai buvo visiškas melas“, – sakė mergaitės mama Inga Zakarevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.