Žūsi? Niekai, juk turi kelias gyvybes!

Tamstų mokytojų aikčiojimai dėl nesuvokiamo mokinių elgesio dažniau susilaukia nepatiklumo, nei supratimo. Tačiau tai, ką dvi pagyvenusios ir dvi geltonsnapės pedagogės pasakojo viena kitai, – sunkios ligos diagnozė.

Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė

Jan 24, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:57 AM

„Čiumpu antroką ir traukiu iš po ratų judrioje sankryžoje. Aiškinu: „Ar supranti, kad taip lėkdamas per gatvę žūsi?“.O tas išsprogina akis: „Mokytoja, jūs nesijaudinkite, man dar liktų dvi gyvybės!“ – drebėdama perpasakoja pagyvenusioji trims savo kolegėms.

Dvi jaunėlės ramiu tonu jai pritaria.

„Tai kad aš vyresnio, septintoko, klausiau, ar jis proto neteko, kad šoka į gatvę prieš automobilį. Vos spėjau už skverno pagriebti, kad mūsų abiejų nesutraiškytų. Jis irgi tvirtino, kad atsargoje dar tebeturi kelias gyvybes“, – gūžteli pečiais.

Jos vardija viena kitai internetinius žaidimus, kuriuos per pamokas žaidžia jų mokiniai kompiuteriu arba parsisiųsdina į telefoną.

Cituoja instrukciją:„Speed Night“. Gyvybė. Galite surinkti iš viso 3 gyvybes. Jų dėka susidūrimo metu žaidimas nesibaigs: galėsite važiuoti toliau.“

Ilgai tylėjusi pati vyriausia mokytoja tęsia: „Agentas 007. Šaudyk, kol tavęs nesušaudė. Juodasis snaiperis 3. Praeik nenušautas. Kruvinasis snaiperis. Nemokamas žaidimas internete. Atsisiųsti nereikia." 

Virtualus pasaulis grobia vaikus iš realaus pasaulio. Kuo ilgesnį ruožą nuvažiuojate virtualiai, tuo mažiau tikrų vaikų kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.