A.Kubilių kviečia padėti Ukrainai

A.Kubilius BNS sakė sulaukęs V.Kličko komandos skambučio.

A.Kubilius sakė sulaukęs V.Kličko komandos skambučio.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubilius sakė sulaukęs V.Kličko komandos skambučio.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:02 AM

A.Kubilius BNS sakė sulaukęs V.Kličko komandos skambučio.

„Kličko komanda kviečia į Kijevą, pirmadienį organizuoja pasitarimus su valdžia. Kiek suprantu, nori, kad kažkas dalyvautų tuose pokalbiuose ir iš Europos Sąjungos, ypač tuos, kurie pažįsta. Koks tai bus formatas, kokia bus darbotvarkė, kol kas sunku dar pasakyti. Bandysiu važiuoti“, - BNS sakė A.Kubilius.

Šeštadienį Vilniuje vykstančiame konservatorių tarybos posėdyje A.Kubilius sakė, jog Ukrainoje sprendžiasi ne tik šios šalies likimas. 

„Turime visi gerai suprasti, kad Ukrainoje sprendžiasi ne tik Ukrainos likimas. Galime konstatuoti, kad Ukrainoje matome Rusijos imperijos, kuri pradėjo griūtį 1990 metais, griūties pabaigą. Ta pabaiga neišvengiamai ateis, nes elementariausiai toks istorijos yra dėsnis. Deja, Rusija kartais vėluoja tuose istorijos dėsniuose, dėl to būna tik sunkiau. Maidano žmonės eina su istorijos ateitimi“, - kalbėjo A.Kubilius. 

Lietuvos Seimas ketvirtadienį griežtai pasmerkė smurto naudojimą Ukrainoje ir pabrėžė, kad provokaciniai veiksmai negali būti pretekstu naudoti jėgą prieš taikius protestuotojus.

Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui pernai lapkritį atsisakius pasirašyti Ukrainos ir ES asociacijos sutartį, į gatves išėjo tūkstančiai ukrainiečių. Pastarosiomis dienomis jų protestas Kijeve peraugo į susirėmimus su vietos milicija. Skaičiuojama, kad nuo sausio 19 dienos į medikus pagalbos kreipėsi 157 protestuotojai, kurių 72 buvo paguldyti į ligonines, žuvo penkis asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.