Liberalcentristai prezidento rinkimuose rems A.Zuoką

Po Seimo rinkimų politikos užribyje atsidūrusi Liberalų ir centro sąjunga savo kandidato į prezidentus nutarė nekelti, bet paremti nepriklausomą kandidatą Vilniaus merą Artūrą Zuoką.

A.Zuokas sulaukė liberalcentristų paramos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Zuokas sulaukė liberalcentristų paramos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jan 25, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:58 AM

Anot dabartinio partijos vadovo Artūro Meliano, buvęs liberalcentristų vedlys pasirinktas ir dėl jo patirties dalyvaujant buvusio šalies vadovo Valdo Adamkaus rinkimų štabuose. „Jis turi patirties dirbti konstruktyviai, suvienyti tautiečius ir pataisyti pašlijusius santykius su kaimynais“, – A.Zuoko privalumus vardijo liberalcentristai, kurie dar visai neseniai į savo buvusį lyderį žvelgė ypač kreivai.

Tačiau vakar A.Melianas nenorėjo prisiminti buvusių skausmingų partijos ir jos lyderių skyrybų. „Politikoje reikia perlipti per asmenines ambicijas“, – „Lietuvos rytui“ sakė politikos paraštėse atsidūrusios partijos vedlys.

Bet A.Melianas nemano, kad toks liberalcentristų sprendimas gali dar labiau pakenkti jo vadovaujamai partijai. „Mus jau daug metų laidoja, bet mes vis dar esme“, – atrėmė liberalcentristų lyderis.

Praėjusiuose prezidento rinkimuose liberalcentristai iš pradžių buvo irgi nusprendę kelti tuomečio savo lyderio A.Zuoko kandidatūrą. Tačiau politikas vėliau apsisprendė rinkimuose nedalyvauti, aiškindamas, kad yra per jaunas šiam postui, be to, prezidento institucija esą Lietuvoje pernelyg sureikšminama.

Tačiau praėjus penkeriems metams A.Zuokas persigalvojo. Praėjusią savaitę jis paskelbė sieksiąs prezidento posto kaip nepriklausomos kandidatas.

Liberalcentristų taryba taip pat patvirtinto ir kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jame pirmuoju numeriu įrašytas partijos vadovas, buvęs vidaus reikalų ministras A.Melianas.

Kitas buvęs Vidaus reikalų ministerijos vadovas Regimantas Čiupaila yra įrašytas antruoju šiame sąraše. Tačiau jame nėra po Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos skandalo iš vidaus reikalų ministro posto pasitraukusio Raimundo Palaičio.

Trečiasis liberalcentristų kandidatų sąraše įrašytas buvęs Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius, toliau rikiuojasi verslininkas Saulius Grinkevičius, Klaipėdos miesto tarybos narė Vaida Žvikienė, Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis, buvęs sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis, Visagino merė Dalia Štraupaitė,

Į grumtynes dėl vietos Europos Parlamente partija nusprendė išleisti ir pasaulio bušido čempioną Kęstutį Smirnovą. Kovos menų meistras partijos kandidatų sąraše įrašytas tryliktuoju numeriu.

Liberalų ir centro sąjungos Šakių skyriui vadovaujantis K.Smirnovas kandidatų į Europos Parlamentą sąraše gerokai lenkia buvusį šios partijos vedlį Algį Čapliką, kuris įrašytas paskutinysis.

K.Smirnovas pernai rudenį į bušido ringą sugrįžo po penkerių metų pertraukos. Vieno geriausių visų laikų Lietuvos bušido kovotojų karjerą buvo sustabdžiusi motociklo avarija. 2012 metais jis kandidatavo į Seimą, tačiau liberalcentristai juose patyrė triuškinamą pralaimėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.