Neryje prieplauka ir barža liks iki pat pavasario

Nors laivybos specialistai gąsdino, kad dėl plaukiančių ledų palikti laivus žiemoti upėje prie Baltojo tilto nesaugu, verslininkai pasielgė priešingai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jan 26, 2014, 6:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:11 AM

Prieplauka ir barža pirmą kartą žiemą praleis prie Baltojo tilto. Ankstesniais metais visi laivai prieš upę sukaustant ledui buvo nutempiami į įlanką Žirmūnuose, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Prieplauką iš savivaldybės išsinuomojęs verslininkas Aurelijus Kinas tvirtino, jog taip pasielgta tikrai ne dėl to, kad įlankoje pilna laivų.

„Mūsų apsisprendimą nulėmė šilta žiemos pradžia. Gavome savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ ir visų tarnybų leidimus, kad prieplauką tempsime tada, kai reikės“, – aiškino A.Kinas.

Jis tikino, kad Neryje likusiems laivams jokios grėsmės nėra. Prieš porą dienų vandens lygis upėje nukrito iki žemiausio lygio. Net dugne augančios žolės išlindo ir apšalo. Tiesa, kai plaukia ižas, atrodo, kad upėje vandens yra kur kas daugiau.

Be to, upės vandens temperatūra yra apie 3 laipsnius šilumos, tad jis tirpdo ledą, neleidžia susidaryti storam sluoksniui. Anksčiau laivo „Ryga“ kapitonas Leonas Benetis yra tvirtinęs, kad prieplauką žiemai palikti upėje yra nesaugu.

A.Kinas aiškino, kad prieplauką ir baržą nuo ledų saugo specialūs įtaisai, o srovė jų tikrai nenuneš upe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.