Apie A.Ūso trumpikes melavusiam V.Kedžiui teismas sumažino baudą

Dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio ir nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės tėvas Vytautas Andrius Kedys pagrįstai nuteistas už melą apie tai, kad Stankūnų bute matė pusnuogį Andrių Ūsą, tačiau galėjo matyti A.Ūsą apsirengusį.

Apie Stankūnų bute matytą Andrių Ūsą V.A.Kedys pirmą kartą prabilo 2009 metų vasario 17 dieną.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Apie Stankūnų bute matytą Andrių Ūsą V.A.Kedys pirmą kartą prabilo 2009 metų vasario 17 dieną.<br>lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-01-27 16:00, atnaujinta 2018-02-17 01:23

Tai pirmadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs V.A.Kedžio ir jo advokato Aido Venckaus apeliacinį skundą.

Teismas iš V.A.Kedžiui pateiktų kaltinimų išmetė epizodą, kad vyras melavo liudydamas Kauno miesto apylinkės prokuratūroje, bet paliko kaltinimą dėl melagingų liudijimų Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Dėl šios priežasties V.A.Kedžiui sumažinta ir pirmosios instancijos teismo jam skirta bauda – nuo 1040 iki 650 litų.

Apie Stankūnų bute matytą Andrių Ūsą V.A.Kedys pirmą kartą prabilo 2009 metų vasario 17 dieną Kauno miesto apylinkės prokuratūroje. Tada jis sakė, kad matė A.Ūsą Stankūnų namuose, bet nekalbėjo, kad jis buvo, anot V.A.Kedžio, tik su „triusikais“.

Trumpikių versija atsirado daugiau nei po metų – 2010-ųjų vasarą.

Kaip teisme liudijo „Lietuvos ryto” žurnalistė, apie tai jai pirmosios pasakė N.Venckienė ir Laimutė Kedienė.

Tai nebuvo pasakyta teiginio forma. Kalbėdamos moterys juokėsi – esą gal A.Ūsas su Laimute Stankūnaite yra tokie artimi, kad jis po jos namus vaikšto tik su „triusikais“. Po poros mėnesių šį juoką V.A.Kedys žurnalistei pateikė jau kaip faktą.

Kad Stankūnų namuose A.Ūsas vaikščiojo tik su apatiniais, V.A.Kedys kalbėjo ir 2012 metų balandžio 5 dieną Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuriame buvo nagrinėjama A.Ūso baudžiamoji byla.

V.A.Kedžio žodžius paneigė abu Stankūnai ir L.Stankūnaitė.

Jie teigė, kad V.A.Kedys niekada nebuvo Stankūnų bute, todėl negalėjo jame matyti A.Ūso nei pusnuogio, nei apsirengusio.

V.A.Kedžio atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų. Tiek pirmosios instancijos teisme, tiek nagrinėjant apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teisme V.A.Kedžio advokatas A.Venckus bandė melu apkaltinti L.Stankūnaitę ir jos tėvus.

Bėglės N.Venckienės vyras aiškino, kad L.Stankūnaitė meluoja, nes neatsakė į jo klausimą apie savo darbą įmonėje „Tesidė“, todėl prašė iškviesti šios bendrovės darbuotoją ir „Lietuvos ryto žurnalistą, kuris rašė, kad L.Stankūnaitė „Tesidėje“ nedirbo nė dienos.

Pabrėžęs, kad teismas nagrinėja V.A.Kedžio melą, o ne L.Stankūnaitės įdarbinimo legalumą, pirmosios instancijos teismas A.Venckaus prašymą atmetė. Tokią pat nutartį priėmė ir apygardos teismas, kurio A.Venckus taip pat prašė melo detektoriumi patikrinti Stankūnus ir jų dukrą.

V.A.Kedys ne pirmas, išgirdęs kaltinamąjį nuosprendį Kedžių šeimoje.

Už teisėjų išvadinimą banditais 2600 litų bauda yra skirta jo žmonai L.Kedienei. Ji pralaimėjo bylas visų instancijų teismuose.

Alytaus rajono apylinkės teismas taip pat nagrinėja bylą, kurioje Kedžiai kaltinami trukdymu antstolei atlikti savo pareigas, o L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė dar ir pasipriešinimu policijos pareigūnams.

Byla trijulei pradėta 2012 metų kovo 23 dieną, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti mergaitę L.Stankūnaitei.

Portalo lrytas.lt žiniomis, V.A.Kedžiui yra pateikti įtarimai dėl anūkės mušimo, o netrukus Kedžių bylų kolekciją papildys ir įtarimai dėl poveikio L.Stankūnaitės dukteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.