Darbo partijos bylą toliau stabdo advokatų ligos

Juodosios buhalterijos byla ir toliau stringa. Pirmadienį Lietuvos Apeliacinis teismas turėjo nagrinėti vadinamąją Darbo partijos“ bylą. Tačiau pirmadienio posėdis neįvyko. Prieš posėdį teisėjai paskambinusi Darbo partijos atstovė, advokatė Violeta Bazienė pranešė, kad labai blogai jaučiasi ir yra poliklinikoje. Ji pridūrė, kad greitai turės tai patvirtinančią medikų pažymą.

Pirmadienį Apeliacinis teismas susirinko nagrinėti „juodosios buhalterijos bylą“.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Pirmadienį Apeliacinis teismas susirinko nagrinėti „juodosios buhalterijos bylą“.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jan 27, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:50 AM

Prokuroras Saulius Verseckas nusistebėjo, kad Darbo partijos gynėjai labai dažnai serga ir paprašė, kad būtų skirtas papildomas gynėjas. Su tuo sutiko ir kaltinamasis Viktoras Uspaskichas, bei paprašė teismo skirti papildomą advokatą - gynėją.

Kadangi toks juridinis asmuo, „Darbo partija“, neegzistuoja, todėl nėra ir žmonių kurie galėtų paskirti atstovą. Anot V.Uspaskicho, tai turėtų padaryti teismas.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad ši advokatė paskirta valstybės, ne mūsų. Nenoriu, kad vėl būtų galvojama, kad „Darbo partija“ tempia gumą ar panašiai“, - pirmadienį sakė V.Uspaskichas. 

Kiti „Darbo partijos - leiboristų“ advokatai teismui akcentavo, kad atstovė V.Bazienė negalėjo apsimesti sergančia ir vilkinti bylos nagrinėjimą.

Viena „darbiečių“ advokatė tvirtino, kad vieno posėdžio metu V.Bazienė pasijuto taip blogai, kad jai teko iškviesti Greitosios medicinos pagalbos medikus.

Tai nėra pirmas kartas, kai nagrinėjant juodosios buhalterijos bylą, suserga advokatė V.Bazienė. Spalio mėnesį planuotas posėdis taip pat neįvyko dėl šios advokatės ligos. Ji yra paskirta valstybės.

Teisėjų kolegija patenkino prokuroro ir kaltinamųjų prašymą ir nusprendė, kad „Darbo partijai - leiboristams“ paskirs dar vieną advokatą - gynėją. Be to, teisėjų kolegijos pirmininkė teisėja Violeta Ražinskaitė apgailestavo, kad negali apklausti svarbių liudininkų ir specialistų, kurie atvyko į pirmadienio teismo posėdį.

Prašo griežtinti nuosprendžius

Juodosios buhalterijos kaltinamieji - Viktoras Uspaskichas, Vitalija Vonžutaitė, Vytautas Gapšys ir Marina Liutkevičienė, įtariami sukčiavimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos vykdymu.

Apeliacinis teismas iš viso yra gavęs septynis apeliacinius skundus dėl Vilniaus apygardos teismo liepos 12 dieną paskelbto nuosprendžio - skundus parašė Generalinė prokuratūra, Darbo partijos atstovai, nuteistieji ir jų advokatai.

Partijos įkūrėją V.Uspaskichą liepą Vilniaus apygardos teismas yra pripažinęs kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyręs jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pagal nuosprendį, parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei M.Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienerius metus nelaisvės, o parlamentarui V.Gapšiui - 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji kaip juridinis asmuo buvo įregistruota 2003 metų lapkritį ir 2013 gegužę savo veiklą baigė.

Prokuroras apeliaciniu skundu prašo dar labiau sugriežtinti darbiečių nuosprendžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.