V.Tomaševskis gina prezidentę melage išvadinusią viceministrę

Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis gina iš darbo varomą energetikos viceministrę Renatą Cytacką, kuri prezidentę Dalią Grybauskaitę išvadino melage.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 27, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:29 AM

Pasak V.Tomaševskio, Lietuva yra demokratinė valstybė, ir kiekvienas žmogus šalyje gali reikšti savo nuomonę, užsiimti visuomenine veikla.

„Dėl nuomonės Europos Sąjungoje dar niekas nėra persekiojamas ir baudžiamas. (...) Aš tik viena galiu pasakyti, kad ponia R.Cytacka nebus išvežta į Sibirą, kadangi mes neturime Sibiro“, – sakė V.Tomaševskis.   

Pati R.Cytacka taip pat nenusiteikusi trauktis iš posto.

„Aš jau pasakiau viską, ką norėjau pasakyti. Ačiū ir viso gero“, – portalui lrytas.lt pirmadienį sakė į skandalą įklimpusi energetikos viceministrė.

Praėjusią savaitę pranešėmė, kad energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius gavo premjero A.Butkevičiaus pavedimą ištirti R.Cytackos elgesį, taip pat išsiaiškinti, ar viešą laišką, kuriame prezidentė vadinama melage, ji parašė darbo metu.

Socialdemokratų lyderis laikosi nuomonės, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota viceministrė privalo trauktis iš pareigų.

„Aš manau, kad artimiausiu metu energetikos ministras pateiks aiškų atsakymą. Mano nuomonė nesikeičia: kiekvienas valstybės tarnautojas, ateidamas dirbti atsakingą darbą, turi suprasti, jog valstybės institucijos turi rodyti tam tikrą kultūrą ne tik prezidentei, bet ir visiems žmonėms, kurie yra atsakingi už valstybės valdymą", – sakė premjeras.

Pati R.Cytacka teigia, kad prezidentę melage išvadino kalbėdama ne kaip viceministrė, o kaip paprasta pilietė.

Kad mūsų šalies vadovė Europoje meluoja apie Lietuvos lenkų padėtį, R.Cytacka parašė portalui lrytas.lt adresuotame laiške: „Prezidentė D.Grybauskaitė viešai suklaidino tarptautinę bendruomenę ir Europos Parlamento narius sakydama, kad nė vienoje tarptautinės organizacijos ataskaitoje nėra minima, jog Lietuva pažeidžia tautinių mažumų teises. Prezidentė meluoja.“

Anksčiau viceministrė dėmesį į save atkreipė, kai pažeisdama įstatymus ant savo namo Šalčininkų rajone pasikabino lentelę su lenkiškai užrašytu gatvės pavadinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.