Pavyzdį parodys Seimo medžiotojai

Afrikiniu kiaulių maru užsikrėtę du šernai parašė mirties nuosprendį daugumai savo gentainių: nuspręsta, kad iš maždaug 60 tūkstančių turi likti tiktai dešimtadalis. Kitus teks išpyškinti medžiotojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

2014-01-29 05:54, atnaujinta 2018-02-16 23:52

Tik iš kur tiek šaudytojų paimsi? Medžioklinius ginklus turi apie 30 tūkstančių šalies piliečių. Tad kiekvienam teks kone po porą šernų.

Kadangi dabar šių gyvūnų naikinimas tapo valstybinės svarbos reikalu, pavyzdį turėtų parodyti ne kas kitas, o valdžia. Jos viršūnėse medžioklės mėgėjų tikrai nestinga. Vien Seimo tinklalapyje tokį laisvalaikio leidimo būdą nurodė 21 parlamentaras.

Jeigu šernų medžioti politikai trauktų susiskirstę į frakcijas, lygių neturėtų valdantieji.

Neabejotinai daugiausia afrikinio maro nešiotojų paklotų socialdemokratai. Mat šiai partijai priklausančių medžiotojų Seime – net dešimt.

Antrąją vietą turėtų užimti Darbo partija su keturiais gamtos mylėtojais.

Treti būtų „tvarkiečiai“, iš kurių trys mėgsta pasivaikščioti su šautuvu po miškus, o ketvirti – konservatoriai, turintys tik du medžiotojus.

O gal geriau išsiųsti į miškus pagal komitetus sudarytus šernų naikinimo baudžiamuosius būrius? Tokiu atveju daugiausia laimikių gali tikėtis kurioje nors Dzūkijos girioje išvažiuojamąjį pasišaudymo posėdį surengęs Kaimo reikalų komitetas, kuriame – net šeši medžiotojai.

Su lyderiais galėtų susirungti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto arba Biudžeto ir finansų komiteto būreliai, kuriuose – po tris šaulius. Ypač grėsmingos pastarojo pajėgos, nes joms vadovauja B.Bradauskas, jau seniai tapęs viso Seimo medžiotojų simboliu. O nuo praėjusių metų šis socialdemokratas – dar ir Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas.

Trumpai tariant, tereikia luktelėti, kol Seime nuaidės medžioklės ragas, ir afrikinio maro šmėkla išnyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.