Trintis dėl R.Cytackos kaitina Vyriausybę

Lietuvos lenkų rinkimų akcija vėl prakalbo ultimatumais: jei toliau bus klibinama viceministrės Renatos Cytackos kėdė, esą gali trauktis ir energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Ministrui J.Neverovičiui tenka aiškintis dėl savo pavaldinės išpuolio.<br>M.Kulbio nuotr.
Ministrui J.Neverovičiui tenka aiškintis dėl savo pavaldinės išpuolio.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-01-29 07:05, atnaujinta 2018-02-16 23:52

J.Neverovičius vakar turėjo progą akis į akį pakalbėti su premjeru Algirdu Butkevičiumi, kuris laukia jo sprendimo dėl R.Cytackos likimo, rašo „Lietuvos rytas“.

Pastaroji politikė melage viešai išvadino prezidentę Dalią Grybauskaitę po jos kalbos Europos Parlamente apie niekada nepažeidžiamas tautinių mažumų teises Lietuvoje.

Vyriausybės vadovo pavedimą ištirti viceministrės elgesį J.Neverovičius gavo dar praėjusią savaitę, bet buvo išvykęs į užsienį.

Kalbėsis dar kartą

Savo reikalavimą dėl viceministrės A.Butkevičius pakartojo ir po pirmadienį įvykusio valdančiosios koalicijos lyderių pasitarimo, kuriame nagrinėti Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) rūpimi reikalai: „Laukiu energetikos ministro atsakymo. Jam yra duotas pavedimas išsiaiškinti detaliai.“

Po vakarykščio pokalbio su J.Neverovičiumi premjeras „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad ministras pa–aiškino tam tikras aplinkybes, susijusias su skandalą sukėlusio viešo R.Cytackos laiško atsiradimu, pavyzdžiui, kad jis buvo rašomas namie, ne darbo metu.

Premjeras tvirtino, kad ministras kol kas nepasiūlė sprendimo. Todėl apie tai su J.Neverovičiumi turėtų būti kalbamasi dar ir šiandien.

Anksčiau teigta, jog A.Butkevičius laikosi nuomonės, kad tame laiške prezidentę melage išvadinusi R.Cytacka turi trauktis iš pareigų.

Gali atsidurti už borto

Bet į viceministro postą R.Cytacką delegavusi LLRA su tuo nesutinka ir netgi esą užsiminė, kad tokiu atveju iš ministro pareigų turės trauktis ir šalies vadovės palaikymą turintis J.Neverovičius.

Socialdemokratai šių ultimatumų nesureikšmina ir teigia, kad tokiais veiksmais LLRA rizikuotų atsidurti už valdžios borto.

„Prieš prezidento ir Europos Parlamento rinkimus jiems naudinga provokuoti konfliktus ir taip kelti įtampą, bet jie gali prisižaisti. Lenkų balsai koalicijoje nėra lemiantys, ir jie tai žino“, – taip apie LLRA reikalavimus aiškino vienas įtakingas valdančiosios koalicijos veikėjas.

Grasino ir prieš metus

Ultimatumais LLRA lyderiai svaidėsi ir lygiai prieš metus, kai praėjus vos keliems mėnesiams nuo naujosios Vyriausybės darbo pradžios pradėjo priekaištauti dėl esą nevykdomų įsipareigojimų.

Tada Lietuvos lenkų rinkimų akcijai vadovaujantis Valdemaras Tomaševskis irgi pagrasino pasitraukti iš koalicijos dėl to, kad nevykdomi aukščiausiu lygiu priimti sprendimai, pavyzdžiui, dėl investicijų į Vilniaus kraštą.

Nepasakė, kaip elgsis

V.Tomaševskis vakar nekomentavo, kaip elgsis partija, jei premjeras toliau spaus jų ministrą: „R.Cytackai priekaištaujama, kad tą laišką ji rašė darbo metu, bet tai nėra tiesa. Jis buvo parašytas anksti rytą, prieš darbą, tik vėliau išsiųstas.

Apskritai niekas nieko negali spausti, ypač dėl nuomonės ar visuomeninės veiklos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.