Vietoj valkatyno – „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla ir koncertų salė

Pagal panaudos sutartį vienuolynas Vilniaus miesto savivaldybei atitektų neatlygintinai. Savivaldybė įsipareigoja pastatą remontuoti, pritaikyti švietėjiškai ir kultūrinei veiklai.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 29, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:17 PM

Pagal panaudos sutartį vienuolynas Vilniaus miesto savivaldybei atitektų neatlygintinai. Savivaldybė įsipareigoja pastatą remontuoti, pritaikyti švietėjiškai ir kultūrinei veiklai.

Tiesa, Vilniaus arkivyskupija sutiko perduoti bažnyčios ir vienuolyno pastatus su sąlyga, kad ten nebus vystoma su krikščioniškomis vertybėmis susijusi veikla.

„Pastatas suteikiamas panaudos gavėjui kultūrinei ir švietimo veiklai (edukacija, repeticijos, koncertai, parodos ir analogiški jiems renginiai, kurių tikslas tenkinti viešuosius interesus) organizuoti su sąlyga, kad tokia pastate vykdoma veikla nepažeidžia krikščioniškos moralės ir dorovės, tai yra jokiu atveju pastatas negali būti naudojamas ar kaip nors kitaip susietas su azartiniais lošimais, prostitucija, striptizo klubais, veikla susijusia su erotinio ar pornografinio pobūdžio literatūra, smurto ar homoseksualumo propagavimu, abortais, eutanazija“ - sakoma sutartyje.

Pasak projekto iniciatorių ir partnerių – Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Vilniaus arkivyskupijos kurijos, vienuolyno pastatai pagal funkcionalumą ir patalpų dydį puikiai tinka muzikos mokyklai ir chorui, o Misionierių bažnyčioje būtų vykdomi koncertai ir kitokie kultūros renginiai, kaip šiuo metu Šv.Kotrynos bažnyčioje.

Taip pat planuojama nuo Misionierių vienuolyno iki pat Vilnios atkurti istorinius Misionierių sodus.

Misionierių bažnyčios ir vienuolyno ansamblio atkūrimo ir pritaikymo pradiniam ir neformaliajam ugdymui bei kultūrinei paskirčiai finansavimo ketinama prašyti iš ES struktūrinių fondų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?