Vyriausybė mažins jai pavaldžių mažų įstaigų skaičių

Ministrų kabinetas pasitarime pritarė Viešojo valdymo tobulinimo komisijos pasiūlymams dėl mažų įstaigų (iki 20 pareigybių) skaičiaus mažinimo. Ministerijos, kurių valdymo srityse veikia tokios įstaigos, turės įvertinti pateiktus konkrečius pasiūlymus, ir iki 2014 m. kovo 1 d. pateikti komisijai šių įstaigų pertvarkymo ar veiklos optimizavimo planus.

Iš 538 biudžetinių įstaigų 78 įstaigos yra labai mažos – jose dirba iki 20 darbuotojų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Iš 538 biudžetinių įstaigų 78 įstaigos yra labai mažos – jose dirba iki 20 darbuotojų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-29 14:17, atnaujinta 2018-02-16 23:17

Pasak Viešojo valdymo tobulinimo komisijos pirmininko Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo Remigijaus Motuzo, Lietuvos viešajame sektoriuje veikia pernelyg daug smulkių įstaigų, nemažai jų likę po apskričių reformos, valdymo efektyvumo prasme jose sunku pasiekti gerų rezultatų, o šiandieninis Vyriausybės sprendimas atveria kelią seniai pribrendusioms problemoms spręsti ir konkrečioms permainoms šioje srityje.

Vidaus reikalų ministerijos atliktos 2012 metų viešojo sektoriaus stebėsenos duomenimis, iš 538 biudžetinių įstaigų 78 įstaigos yra labai mažos – jose dirba iki 20 darbuotojų.

Pasiūlymai dėl mažų įstaigų veiklos tobulinimo yra orientuoti į teritoriniu principu veikiančių įstaigų jungimą į vieną juridinį asmenį arba prijungimą prie centrinės įstaigos. Taip pat žinybinių archyvų, bibliotekų, mokymo centrų, komisijas aptarnaujančių sekretoriatų, kurie veikia kaip atskiros biudžetinės įstaigos, inkorporavimą į ministerijų administracijų struktūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.