Vyriausybė siūlo apdovanoti tarnybos metu žuvusį A.Šenavičių

Ministrų kabinetas siūlys Prezidentei Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi po mirties apdovanoti tarnybos metu Kosove žuvusį muitininką Audrių Šenavičių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:22 PM

Finansų ministerija, teikusi siūlymą Vyriausybės posėdžiui, siūlo įvertinti A.Šenavičiaus didvyriškumą ir pasiaukojimą vykdant Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) teisės viršenybės misiją Kosove.

Darbą Klaipėdos teritorinėje muitinėje A.Šenavičius pradėjo 2000 metais. 2006-aisiais A.Šenavičius buvo laikinai perkeltas dirbti ekspertu ES pasienio paramos misijoje Moldovoje ir Ukrainoje. Kaip puikiai vertinamam pareigūnui, misijos laikas buvo pratęstas iki 2009 metų. 2012-aisiais A.Šenavičius buvo perkeltas į muitinės pareigūno pareigas ES teisės viršenybės misijoje Kosove.

Misijoje Kosove A.Šenavičius buvo Muitinės mobiliosios komandos narys. Komanda Kosovo pasienio punktuose atliko muitinės kontrolę, transporto priemonių, prekių ir keleivių tikrinimą, kontrabandos gabenimo užkardinimą, dalyvaudavo vykdant tyrimus ir apklausas atliekant baudžiamąjį persekiojimą, dalyvavo muitinės operacijose prieš kontrabandos gabenimą ir nusikalstamas grupuotes pasienio perėjimo punktuose.

2013 m. rugsėjo 19 d. šiauriniame Kosovo pasienyje su Serbija, netoli Zvečano miesto, tarnybos metu, apšaudžius misijos dalyvius, A.Šenavičius žuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.