Zuikio klasta klaipėdietę įvarė į spąstus

Klaipėdietė Kristina Bučelnikova siekia teisme įrodyti, kad autobusais be bilietų nevažinėja, o kažkokia kontrolieriams įkliuvusi moteris pasinaudojo jos pavarde.

K.Bučelnikova tikina buvusi darbe, kai kontrolieriai neva ją sulaikė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
K.Bučelnikova tikina buvusi darbe, kai kontrolieriai neva ją sulaikė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-01-29 07:00, atnaujinta 2018-02-16 23:52

Kad yra įrašyta į zuikių sąrašą ir turi sumokėti baudą, 35-erių K.Bučelnikova teigė sužinojusi tik tuomet, kai gavo antstolių laišką.

Daugybę instancijų jau apvaikščiojusi moteris dabar savo teisybę bando įrodyti Klaipėdos apylinkės teisme.

Laiškas pribloškė moterį

K.Bučelnikovos bėdos prasidėjo pernai gruodžio 30-ąją.

Tądien ji gavo antstolio laišką, kad už važiavimą be bilieto nesumokėjo baudos, o pridėjus ir antstolių paslaugas mokėtina suma išaugo iki 171 lito.

„Buvau priblokšta, nes niekada nevažinėju be bilieto. Turiu elektroninį bilietą. Spalio 29-ąją iš tikrųjų važiavau į darbą devintojo maršruto autobusu.

Aštuntą ryto jau buvau darbo vietoje – vienos uosto bendrovės valgykloje. O ta moteris pagauta po pusės dešimtos. Mūsų darbovietėje galioja griežta tikrinimo sistema, budi apsaugininkai, fiksuojama, kada žmogus ateina į darbą ir kada išeina, visada turi parodyti darbo pažymėjimą.

Pažymą, kad tuo metu buvau darbe, pateikiau ir bendrovei „Klaipėdos keleivinis transportas“, ir teismui“, – aiškino K.Bučelnikova.

Vaizdo įrašų neišliko

Šios klaipėdietės žiniomis, sučiupta moteris turėjo vienkartinį autobuso bilietą, tačiau jis nebuvo tinkamai pažymėtas.

„Tiesiog neįsivaizduoju, kaip tai galėjo atsitikti. Ta moteris neturėjo asmens dokumentų, todėl buvo pristatyta į 2-ąjį policijos komisariatą. Čia pareigūnams ji nurodė mano vardą ir pavardę, žinojo ir mano tėvų vardus bei gyvenamąją vietą.

Aš paprašiau vaizdo įrašų, kad galėtume tiksliai išsiaiškinti, jog komisariate aš nebuvau, tačiau įrašai saugomi tik vieną mėnesį, o jau buvo praėję daugiau laiko.

Mane labai nesunku įsidėmėti pagal rausvą dėmę ant veido. Tai turėjo įstrigti į atmintį ir kontrolieriams, ir pareigūnams“, – sakė K.Bučelnikova.

Moteris juokavo, kad dabar pati pradėjo dirbti sekle – važiuodama į darbą ar atgal autobuse atidžiai stebi keleives ir svarsto, kas galėjo pasisavinti jos tapatybę ir pridaryti tiek nemalonumų.

Už važiavimą autobusu be bilieto skiriama bauda nuo 60 iki 100 litų. Jeigu žmogus užklumpamas pirmą kartą ir sutinka geranoriškai sumokėti baudą per 10 dienų, suma sumažėja iki 30 litų.

K.Bučelnikova taip pat galėjo atsipirkti 30 litų ir apie tai niekas net nebūtų sužinojęs.

Bylų dar niekas nelaimėjo

Kol vyksta teismai, viešoji įmonė „Klaipėdos keleivinis transportas“ kreipėsi į antstolius, kad šie sustabdytų baudos išieškojimą.

„Žinau, kad esu nekalta, tačiau neįsivaizduoju, ką galėčiau įtarti. Jaučiuosi siaubingai. Niekada nevažinėju zuikiu.

Tačiau nežinau, ar dar bylinėsiuosi, jei savo tiesos nepavyks įrodyti šiame teisme. Bylinėtis toliau reikėtų ir daug laiko, ir pinigų advokatui“, – sakė K.Bučelnikova.

Bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis mano, kad keleivės teiginiams trūksta argumentų: „Yra oficialus policijos pranešimas dėl asmens, važiavusio be bilieto. Teismas įvertins, ar nustatant pažeidėjo asmenybę galėjo įsivelti klaida.

Ar tinkami moters pateikti dokumentai, kad ji tuo metu buvo darbe, taip pat spręs teismas. Dėl pristatytos pažymos mums kyla abejonių – ji be registracijos numerio, dokumentą pasirašė ne įmonės, o padalinio vadovas“, – sakė G.Neniškis.

Klaipėdos autobusuose zuikius gaudančios bendrovės „Dorsimus“ Klaipėdos padalinio vadovas Edmundas Šimkaitis teigė, kad tokių teismuose teisybės pasiryžusių ieškoti žmonių pasitaiko maždaug vienas per metus, nors baudos už važiavimą be bilietų skiriamos keliems tūkstančiams: „Viską į savo vietas sudėlios teismas. Kiekvienas turi teisę apskųsti jam skirtą administracinę baudą.

Klaipėdoje dirbu 8 metus, per tą laiką teismus buvo pasiekusios gal penkios bylos, bet zuikiai kol kas nelaimėjo nė vienos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.