Karo akademijos specialistas su sūnumi išgelbėjo senolę

Antradienį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Įsigijimų skyriaus specialistas vyresnysis seržantas Arūnas Tveraga su sūnumi Justu iš degančio buto išgelbėjo senolę. Išlaužę liepsnojančio kaimyninio buto duris, vyrai į lauką ištraukė dūmais apsinuodijusią šeimininkę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:36 PM

„Didžiuojuosi drąsiu vyr. seržanto Arūno Tveragos poelgiu, jis vykdydamas savo, kaip kario, pareigą išgelbėjo į pavojų pakliuvusį žmogų“, – teigė Lietuvos karo akademijos viršininkas pulkininkas Eugenijus Vosylius.

„Tik sūnaus pastabumo dėka mes galėjome pagelbėti į nelaimę pakliuvusiai močiutei. Telieka tikėtis, jog ji pasveiks“, – sakė vyr. srž. A.Tvarega.

Nukentėjusiai vilnietei prireikė medikų pagalbos, todėl ji buvo nuvežta į ligoninę. Greita kaimynų reakcija ir veiksmai, pasak ugniagesių, leido išvengti didesnių nelaimės pasekmių. Gelbėtojai teigia, kad beveik 80 metų moters bute degė namų apyvokos daiktai.

lrytas.lt primena, kad incidentas įvyko antradienį vakare Vilniuje, Durpių g. Gaisras kilo dviejų aukštų gyvenamajame name. Liepsna buvo įsiplieskusi antrame namo aukšte, kur gyvena 1921 m. gimusi S.Č.

Užgesinę gaisrą ugniagesiai dar įvykio vietoje pagyrė kaimynus, spėjusius išgelbėti buto šeimininkę.

„Šaunuoliai kaimynai. Jie pirmi išlaužė duris ir išgelbėjo senolę, išnešė ją į lauką“, – užgesinę gaisrą įvykio vietoje sakė ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.