Klaipėdos vaikų darželyje - išbandymas šalčiu

Klaipėdos vaikų darželio „Bangelė“ vedėjai gresia bauda nuo 50 iki 500 litų. Jos piniginė gali patuštėti dėl to, kad darželyje šalta, – rytą kai kuriose patalpose temperatūra siekia tik 13–15 laipsnių šilumos.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 30, 2014, 7:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 PM

Darželį „Bangelė“ turėtų lankyti 220 vaikų, vakar jame buvo tik 117, rašo „Lietuvos rytas“.

Keliose grupėse, kurios įsikūrusios vėsesnėje pastato dalyje, susirinko tiktai po kelis vaikus iš 22. Tėvai atsižvelgė į prašymus nevesti vaikų į darželį, kol čia nebus šilčiau.

Vidurdienį šviečiant saulei termometro stulpeliai jau buvo pakilę iki 18 laipsnių, tačiau pagal higienos normų reikalavimus čia turėtų būti 22.

Vaikai buvo aprengti šiltais megztiniais, su vilnonėmis kojinėmis, o auklėtojos gelbėjosi kailinėmis liemenėmis.

Nors šiame darželyje yra nedidelis baseinas, dėl šilumos trūkumo jis jau dvi savaites nenaudojamas.

Vakar „Bangelėje“ apsilankę Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) specialistai patikrino patalpų temperatūrą ir surašę protokolą spręs, kokia bauda bus skirta įstaigos vadovei.

„Koridoriuje buvo 13 laipsnių, žaidimų kambariuose – 15–16, sporto salėje – 15 laipsnių. Aiškinsimės, dėl kokių priežasčių taip atsitiko, ar tinkamai pasiruošta žiemai.

Tačiau juk ir tokioje situacijoje galima rasti išeitį – kad ir apsirūpinti šildytuvais“, – sakė Klaipėdos VSC sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė. – Jeigu niekas nepasikeis, teks vaikus perkelti į šiltesnes patalpas ar uždaryti kai kurias grupes.“

Darželio vadovė Jevgenija Zankina svarstė, kad dėl visko kalta šildymo sistemos rekonstrukcija. Ji „Bangelėje“ dirba beveik tris dešimtmečius, bet iki šiol tokių problemų nekilo.

Praėjusią vasarą buvo pakeisti radiatoriai, tačiau langai liko seni. Darbuotojai juos, kaip ir kasmet, apklijavo, kad nekoštų vėjas.

Šildymo sistemą prižiūrinčios bendrovės „Mano būstas“ specialistai dirbo savaitgalį, vakar vėl bandė viską sureguliuoti. Jie tikina, kad vien pakeitus radiatorius patalpų nesušildysi – pastatas neapšiltintas, nepakeisti langai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės, „Bangelės“ dalinei šildymo sistemos rekonstrukcijai – radiatoriams pakeisti – buvo skirta 40 tūkst. litų.

Atnaujinti visą šildymo sistemą kainuotų daugiau kaip 230 tūkst. litų. Tokių pinigų miesto biudžete kol kas nėra.

„Remontininkai mano, kad problemų kilo dėl kai kurių nekokybiškų įrangos detalių, jau nuimtos ir pakeistos sklendės. Šįmet planuojama „Bangelėje“ ir dar trijuose darželiuose įdėti naujus langus. Tuomet langai bus pakeisti visuose uostamiesčio darželiuose“, – sakė V.Gembutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.