Lietuvą pasiekė dar vienas Kijeve sužalotas protestuotojas

Gydytis į Lietuvą ketvirtadienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-30 15:13, atnaujinta 2018-02-16 21:51

„Jis atskraidinamas ketvirtadienio popietę į Vilnių, kur jį pasitiks medikai. Jis iškart bus palydėtas į Kauno klinikas“, - BNS sakė R.Jakilaitienė.

Išsamesnių duomenų apie sužeistojo būklę, sužalojimus pareigūnai kol kas neteikia.

URM atstovė taip pat patvirtino, kad kitą savaitę gydyti į Lietuvą planuojama atskraidinti dar aštuonis per protestus Ukrainoje sužalotus šios šalies piliečius.

Vienas protestuotojas gydytis į Vilnių atvyko trečiadienį. Rostislavas Melnykas teigė, jog jį sužalojo specialiosios paskirties milicijos „Berkut“ pareigūnai. Jam sulaužyta ranka, nukentėję plaučiai, vyras gydomas Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui pernai lapkritį atsisakius pasirašyti Ukrainos ir Europos Sąjungos asociacijos bei laisvos prekybos sutartį, į gatves išėjo tūkstančiai ukrainiečių. Protestams peraugus į susirėmimus su milicija ir specialiosiomis pajėgomis, keli žmonės žuvo. Tikslus sužeistųjų skaičius nėra žinomas, remiantis įvairiais šaltiniais, jų gali būti pusantro šimto ar kelis kartus daugiau.

Antradienį siekdamas padėti išspręsti jau du mėnesius trunkančią žmonių gyvybių pareikalavusią krizę atsistatydino Ukrainos premjeras Mykola Azarovas. Ukrainos Aukščiausioji Rada taip pat antradienį atšaukė protestus varžantį įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.