Z.Vaigauskas eis pasiaiškinti Seimo valdybai?

Seimo pirmininko pavaduotojas „tvarkietis“ Kęstas Komskis kreipėsi į Seimo valdybą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko viešų kalbų komentuojant privalomojo referendumo, kurio iniciatyvinė grupė surinko daugiau kaip 300 tūkstančių piliečių parašų, surengimo galimybes.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:36 PM

„Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką Zenoną Vaigauską norime pakviesti aptarti susidariusią situaciją. Šiandien viešojoje erdvėje daugėja labai kontroversiškų pareiškimų dėl žemės pardavimo užsieniečiams referendumo ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų vykdymo. Tai pavojingos tendencijos, nes privalomojo referendumo iniciatyvinės grupės tikslus yra bandoma politizuoti. Valstybės institucijų pareigūnai turi būti itin atsakingi ir vengti tokio politikavimo“, – sakė Seimo narys K.Komskis.

Kaip jau skelbė ELTA, Vyriausioji rinkimų komisija, svarsčiusi galimybę nutraukti referendumą dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams, trečiadienį šios iniciatyvos nesustabdė.

Tai nulėmė VRK pirmininko Z.Vaigausko balsas, jis balsuojant susilaikė.

„Referendumo likimas priklausys nuo to, kiek iniciatyvinei grupei kokybiškai pavyko atlikti tų abejotinų parašų patikrinimą, nes iš tikrųjų ten ne visi parašai tinkami. (...) Esu įsitikinęs, kad VRK kompetenciją nustato įstatymas, tauta turi teisę pareikšti referendume savo nuostatas dėl įvairių klausimų. Aš tikiu, kad Lietuvos Respublikos piliečiai turi turėti ir privalo turėti teisę pareikšti savo pasirinkimą laisva valia“, – žurnalistams sakė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas.

Jo nuomone, jeigu referendumo iniciatyvinė grupė reikalingą parašų skaičių yra surinkusi, referendumas turėtų vykti.

VRK pirmininko teigimu, kai komisija baigs tikrinti parašus, maždaug po poros savaičių bus priimtas galutinis sprendimas dėl referendumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.