STT tinkle – ežerus perplaukęs V.Urbonas

Įspūdingais žygiais įvairiose pasaulio šalyse išgarsėjusiam panevėžiečiui Vidmantui Urbonui kol kas teks atsisakyti kelionių. Įtariamuoju tapęs garsusis triatlonininkas parašė pasižadėjimą neišvykti.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jan 31, 2014, 9:20 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:13 PM

Daugybę kilometrų įvairiuose pasaulio vandens telkiniuose nuplaukęs V.Urbonas pateko į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tinklus, rašo „Lietuvos rytas“.

Jam ir buvusiam partijos kolegai Panevėžio darbo biržos direktoriui Viktorui Trofimovui pareikšti įtarimai.

STT Panevėžio valdybos vadovas Egidijus Snicorius sakė, kad V.Trofimovas ir V.Urbonas įtariami dėl korupcinių veiksmų.

Manoma, kad galimai neteisėta šių panevėžiečių veikla siejama su 2009 metų laikotarpiu, kai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys ir dešiniąja tuomečio parlamentaro Vito Matuzo ranka laikytas V.Trofimovas ėjo Panevėžio apskrities viršininko pareigas.

„Lietuvos ryto“ vakar kalbintas V.Urbonas buvo nusiteikęs filosofiškai: „Kaip jaučiuosi? Puikiai. Kaltumas žmogui gali būti prilipdytas bet kur. Gali tapti kaltas gatvėje, kad ne į tą pusę pažiūrėjai ar gatvę ne toje vietoje perėjai. Praeis savaitė, ir visi kaltinimai subliūkš.“

Prieš kelias savaites garsus panevėžietis paliko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų gretas.

Tai atsitiko po to, kai jis pralaimėjo Panevėžio savivaldybės surengtą konkursą eiti Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pareigas.

Sportininkas tvirtino, kad sprendimą pasitraukti iš partijos nulėmė ne ši aplinkybė. Tačiau užsiminė ir apie jam nepatinkančią politinę prekybą.

Kadaise Geležinio Žmogaus titulą pelnęs ir toliau rimtų iššūkių sau nevengiantis panevėžietis pagarsėjo visame pasaulyje. Jis įvairiose pasaulio vietose yra nuplaukęs šimtus kilometrų, kad atkreiptų dėmesį į planetos gėlo vandens išsaugojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.