Tauragės rajone virusas išguldė daugiau kaip 40 karių

Intensyvios treniruotės ir šalti orai smogė Lietuvos karių sveikatai. Penktadienį Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotajame pėstininkų batalione Tauragės rajone sunegalavo daugiau kaip keturiasdešimt profesinės karo tarnybos karių.

Kariai skundėsi, kad juos pykina.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kariai skundėsi, kad juos pykina.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-31 14:46, atnaujinta 2018-02-16 20:51

Iš jų keletas apie negalavimus nustatyta tvarka pranešė savo vadams telefonu iš namų, kiti kariai, kurie pasijutę blogai nuėjo į medicinos punktą, buvo išleisti namo. Jiems rekomenduota prireikus kreiptis į savo šeimos gydytojus.

Pirminiais duomenimis, dalis karių skundėsi panašiais negalavimais – pykinimu. Įtariama, kad karius į lovas išguldė virusinė infekcija. 

Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ vado padėjėjas Ainaras Jonaitis pasakojo, kad tai neįprastas atvejis, kai vienu metu suserga tiek daug karių. 

„Galima įvertinti oro sąlygas, karių užimtumą ir pratybų intensyvumą. Galėjo susidėti daug veiksnių, tačiau mes linkę manyti, kad tai yra virusinė infekcija. Lietuvoje šiuo metu yra didelis sergamumas virusinėmis infekcijomis, susirgti gali bet kas“, – sakė A.Jonaitis. Jis pridūrė, kad informacijos, jog kariai būtų apsinuodiję maistu, nebuvo.

Tikslesnės karių negalavimo priežastys bus nustatytos tik kariams apsilankius  gydymo įstaigose ir gavus medikų išvadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.