Voljerų kaina – 13 tūkstančių litų ir žlugusi karjera

Buvusiam Panevėžio VPK viršininko pavaduotojui Gintarui Kliaugai brangiai kainuos senas metalinis tarnybinių šunų voljeras. Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu 47 – erių buvęs policijos pareigūnas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nubaustas 13 tūkstančių litų bauda.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jan 31, 2014, 4:43 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:42 PM

Be to, prasidėjus triukšmui dėl surūdijusių metalinių voljero detalių G.Kliauga, buvo nušalintas nuo viršininko pavaduotojo pareigų. Jis šį sprendimą apskundė teismui ir laimėjo – buvo grąžintas į darbą. Tačiau kai G.Kliauga grįžo, jo buvusi pareigybė buvo panaikinta. 26 metus vidaus reikalų sistemoje pradirbęs pareigūnas išėjo į pensiją.

G.Kliauga savo karjerą susigadino dėl Panevėžio VPK kieme kelerius metus, riogsojusių metalinių konstrukcijų. Tai buvo išardyti metaliniai tarnybinių šunų voljerai. Tvarkant komisariato kiemą, maždaug 400 kilogramų sveriančios metalinių narvų dalys paslaptingai dingo.

2012 metų rudenį paaiškėjo, kad valdiškas turtas atsirado Panevėžio rajone esančios G.Kliaugos sodybos kieme.

Panevėžio VPK vadovas Rimantas Bobinas sakė, kad pareigūno neteisėtai pas save priglausti buvę šunų voljerai nėra didelis turtas. Jo vertė – kaip metalo laužo.

„Tačiau atsakomybė turi būti taikoma tiek kyšį priėmusiam patruliui, tiek aukšto rango pareigūnui, padariusiam tokią keistą veiką“, – tokią poziciją tuo metu išsakė komisariato vadovas. Jis savo pavaduotojo poelgį įvertino ne tik kaip vagystę, bet ir kaip pareigybinį nusikaltimą.

R.Bobino tvirtinimu, nereikalingi metaliniai voljerai turėjo būti parduoti iš varžytinių, atiduoti į metalo laužą, bet jokiu būdu neturėjo atsirasti pareigūno kieme.

G.Kliauga nesijaučia kaltas ir tvirtina, kad su juo buvo tokiu būdu susidorota. Buvęs aukšto rango pareigūnas žadėjo Šiaulių apygardos teismo nuosprendį apskųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.