M.Karbauskis: „Psichologiškai buvau pasirengęs tokiems įvykiams“

Maskvos Vladimiro Majakovskio teatro meno vadovas Mindaugas Karbauskis, Lietuvoje žinomo verslininko Ramūno Karbauskio brolis, dar prieš pusantrų metų galėjo būti deportuotas iš Rusijos dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų. Šeštadienį Lietuvos pilietybę turinčiam M.Karbauskiui Maskvos Vnukovo oro uoste pasakyta, kad jam uždrausta įvažiuoti į Rusiją iki 2015 metų lapkričio 13 dienos dėl teisės aktų pažeidimų. M.Karbauskis turėjo skristi į Vilnių, kol bus išspręsta problema. Bet jau sekmadienį Federalinės migracijos tarnybos spaudos sekretorė Zalina Kornilova pranešė, kad M.Karbauskiui „bus leista įvažiuoti į Rusijos teritoriją su įpareigojimu prisistatyti Federalinės migracijos tarnybos Maskvos miesto valdybai.“

Režisierius M.Karbauskis dar nežino, kada grįš į Maskvą.
Režisierius M.Karbauskis dar nežino, kada grįš į Maskvą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2014, 6:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:33 PM

Su M.Karbauskiu susisiekę Rusijos laikraščio "Izvestija" žurnalistai teiravosi, kokius Rusijos Federacijos administracinės teisės aktus jis pažeidė.

- Kelios baudos jau sumokėtos, bet buvo dar kažkoks pažeidimas: reikėjo vaikščioti į migracijos tarnybą ir ten įsispausti antspaudėlius, - paaiškino M.Karbauskis.

– Ar jūsų anksčiau neįspėjo apie deportavimo galimybę?

– Įspėjo. Sakė, kad mane gali išprašyti lauk bet kuriuo metu atsitikus bet kam. Ir iki šiol tai galioja, nes yra užfiksuoti mano penki kelių eismo taisyklių pažeidimai. O įstatymas leidžia tik du. Apie tai žinojau jau prieš pusantrų metų. Taigi morališkai buvau pasirengęs tokiems įvykiams. Tiesiog maniau, kad tai įvyks, jeigu kam nors tapsiu nepatogus: tarkim, nedraugai sužinos, kad reikia paspausti šitą mygtuką.

- Ar dabar būsite drausmingesnis prie vairo?

- Bet kokiu atveju tos baudos liks: šie pažeidimai persekios mane visą gyvenimą.

- Vadinasi, emociškai situacija jūsų nesukrėtė?

– Ji mane sukrėtė prieš pusantrų metų, kai sužinojau apie Migracijos įstatymo pataisas, sugriežtinančias užsieniečių buvimo Rusijoje taisykles. Visada maniau, kad tokiam atvejui reikia ruoštis, nes labai sustiprėjo dėmesys užsieniečiams. Savo kailiu tai jaučiu.

- Ar oro uosto darbuotojai su jumis mandagiai elgėsi?

- Negalėjau niekur prigulti, ten nėra normalių sąlygų. Vaikščiojau nuo vieno pasų kontrolės punkto prie kito. Daug prisižiūrėjau ir prisiklausiau. Normalūs žmonės, padoriai apsirengę po dvi valandas laukia oro uoste ir nesupranta, kas vyksta. Visus laiko be jokių paaiškinimų, jausdami kažkokį piktą malonumą.

Beje, oro uoste tą naktį pamačiau daugybę pažeidimų. Pavyzdžiui, oro uostuose vis dėlto rūko. Pamaniau: ištrūksiu ir visiems papasakosiu, kad visi rūko, ir aš žinau, kur.

- Kaip į žinią apie jūsų deportavimą reagavo kolegos teatre?

- Skambino artistai ir kiti žmonės. Man net nejauku: jaučiuosi tarsi visiems skolingas. Nors iš esmės buvau pasirengęs grįžti 2015 metais: toks mano stilius.

– Kas jums pranešė, kad problema išspręsta ir galite grįžti į Rusiją?

– V.Majakovskio teatro direktorius Leonidas Ošarinas. Dar man skambino nusipelnę artistai ir džiaugėsi, kad viskas gerai baigėsi.

- Ar greitai atvyksite į Maskvą? - Pailsėsiu po bemiegės nakties ir atskrisiu. Kol kas negaliu pasakyti, kada.

- Vasario 3 dieną teatre rodomas jūsų režisuotas spektaklis „Kantas“. Ar nesikremtate, kad praleisite repeticiją?

– Spektaklis rodomas nebe pirmą kartą, jame vaidina meistrai. Dėl jo nesijaudinu.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.