Vilniuje suveikė „Maximos“ signalizacija, buvo evakuoti žmonės

Sekmadienio vakarą sujudo prekybos centro „Maxima“ darbuotojai. Suveikus signalizacijai, buvo skubiai evakuoti prekybos centro „Maxima“ pirkėjai ir darbuotojai. Evakuoti ir tame pačiame pastate veikiančios picerijos „Čili“ lankytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Feb 2, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:33 PM

Kadangi signalizacija įspėjo apie įsilaužimą, buvo iškviesti už signalizaciją atsakingi specialistai. Pasirodo, kad signalizacija suveikė dėl maitinimo bloko gedimo.

„Siekiant maksmimalaus darbuotojų ir lankytojų saugumo, buvo nuspręsta visus tuo metu prekybos centre buvusius žmones evakuoti“, - sakė „Maximos“ atstovė Renata Saulytė.

Apžiūrėdami pastatą, specialistai pastebėjo atsiradusį įtrūkimą. Į įvykio vietą atvyko ir už viso pastato eksploataciją atsakingi inžinieriai. Patikrinus nerimą keliantį įtrūkimą paaiškėjo, kad jis nekelia pavojaus.

Kaip portalui lrytas.lt sakė R.Saulytė, plyšys atsirado prieš keletą dienų. Specialistų nuomone, įtrūkimas galėjo atsirasti dėl stipraus pastarųjų dienų vėjo ir nesandarių langų.

Paaiškėjus, kad įtrūkimas nekelia grėsmės, prekybos centras atnaujino darbą. Prekybos centro ir picerijos darbai buvo sutrikdyti keletai valandų. Prekybos centro signalizacija suveikė apie 15 valandą.   Į įvykio vietą  patikrinti situacijos nuvažiavo ir policijos pareigūnai. Ant šios „Maximos“ stogo yra pastatytas daugiaaukštis namas.

Sprendimas evakuoti žmones dėl netikėtai suveikusios signalizacijos - neturėtų stebinti. Primename, kad praėjusių metų gruodį, kai Latvijos prekybos centro „Maxima“ griūtis nusinešė pusšimčio žmonių gyvybių, į pastatų konstrukcijų tvirtumą ir reakciją suveikus signalizacijai pradėta žvelgti labai atidžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.