A.Kubilius: „Naujas šių metų atspalvis - anarchija valdžioje“

Seimo opozicijos lyderio Andriaus

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:53 PM

„Kitaip sakant, su šia valdžia Lietuvoje turėsime stagnaciją su vis ryškesniu anarchijos atspalviu. Didėjanti anarchija valdžioje yra dėsninga valdžios stagnacijos pasekmė - kai nėra tvirtos intelektualios lyderystės valdžios centre, tada visi valdžios flangai darosi vis labiau anarchistiniai ir vis įžūliau demonstruoja, kad jiems centro nuomonė yra visai nesvarbi ir savo koalicijos lyderių galima ne tik neklausyti, bet ir paprasčiausiai negerbti“, - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė A. Kubilius.

Pasak jo, geriausias to pavyzdys - premjero Algirdo Butkevičiaus nedrąsios pastangos iš pareigų iškrapštyti energetikos viceministrę Renatą Cytacką už viešai pademonstruotą nepagarbą šalies vadovei, „į ką Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderiai įžūliai atsakė, kad jie negerbs ne tik esamų ir buvusių šalies vadovų, bet ir paties koalicijos lyderio Premjero A. Butkevičiaus“.

„Lietuvos lenkų rinkimų akcija pastaruoju laikotarpiu sau prisiskyrė turbūt didžiausių anarchistų vaidmenį, tai demonstratyviai deklaruodama per nepagarbą lietuviams šventą Sausio 13-ąją dieną, per nepagarbą esamiems ir buvusiems šalies vadovams, per nepagarbą teismo sprendimams, per nepagarbą galiojantiems įstatymams ir Konstitucijai. Visa tai ateina iš LLRA vadovų klaidingo suvokimo, kad būnant valdžioje galima daryti ką nori, negerbti savo valstybės, konfliktuoti su visais, kad tik artėjančiuose rinkimuose galėtum demonstruoti, kad esi tariamai skriaudžiamas. Ir taip sutelktum savo rinkėjus.

Todėl per metus, kai Lenkų rinkimų akcija yra valdžioje, matome ne šios partijos pastangas ieškant jiems rūpimų problemų konstruktyvių sprendimų, o vien tik jų lyderių pastangas sąmoningai skatinti ir kurstyti konfliktą tarp Lietuvoje gyvenančių lietuvių ir lenkų. Artėjant rinkimams Lenkų rinkimų akcijai nereikia problemų sprendimo, jiems reikia tik konflikto. Ir daugiau anarchijos“, - sakė A.Kubilius.

Jis prognozavo, kad pastangų konfliktuoti tik daugės, jeigu koalicijos lyderiai į tai ir toliau žiūrės pro pirštus. A.Kubiliaus teigimu, to pasekmės bus prastos ir ilgalaikės, tai nieko gero neduos nei iki šiol skurstančiam Vilniaus regionui, kuriame valdžią turi ta pati LLRA, nei šiame regione gyvenantiems Lenkų rinkimų akcijos rinkėjams.

Pasak A.Kubiliaus, anarchijos, įsivyraujančios valdančioje koalicijoje, pavyzdys yra ir Darbo partijos platinamas Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje „paskvilis, kuriuo Lietuva apipilama purvais ir kuriame bandoma aprašyti, kaip Lietuvoje tariamai neteisingai skriaudžiamas ir persekiojamas Viktoras Uspaskichas“.

Seimo opozicijos lyderis pastebėjo, kad anarchistinis chaosas, sklindantis iš valdžios koridorių, įkvepia ir populistines referendumų organizavimo iniciatyvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.