Į Afganistaną išvyks nauja specialiosios misijos apsauga

Į tarptautinę misiją Afganistane

Šiuo metu specialioji misija dislokuota Kabulo mieste.<br>KAM nuotr.
Šiuo metu specialioji misija dislokuota Kabulo mieste.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 3:33 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:30 PM

Specialiosios misijos Afganistane vadovas Gintaras Bagdonas teigia, kad jam dalyvaujant susitikimuose Afganistane, dažnai šios grupės kariai vykdo užduotis sunkiai prognozuojamose ir sudėtingose situacijose.

„Šie kariai yra ne tik puikiai pasirengę taktiškai, gerai valdo ginklus ir yra geros fizinės formos, bet taip pat siekia suprasti vietos papročius ir tradicijas, rodyti tinkamą pagarbą vietos žmonėms. Sunkiai įsivaizduoju savo darbą be apsaugos karių paramos“, - pranešime spaudai teigė G.Bagdonas.

Šiuo metu specialioji misija dislokuota Kabulo mieste. Kaip ir ankstesnių pamainų kariai, naujoji pamaina saugodama specialiosios misijos vadovą bendradarbiaus ir su NATO tarptautinėmis saugumo paramos pajėgomis (ISAF), ir su vietinėmis Afganistano institucijomis Kabule ir kituose miestuose.

Kaip pažymima pranešime, į misiją išvyksiantys kariai užduočiai ruošėsi beveik pusę metų. Sausio pradžioje kariai dalyvavo vertinamosiose pasirengimo misijai pratybose. Jų metu buvo tikrinamas karių pasirengimas vykdyti asmens apsaugą, teritorijos apsaugą, palydą ir eskortą. Ruošdamiesi misijai kariai aktyviai bendradarbiavo su Vadovybės apsaugos departamento specialistais.

2005 metais Lietuvos užsienio reikalų ministerijos įsteigta specialioji misija tęsia veiklą Afganistane, koordinuodama Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo projektų įgyvendinimą ir pagalbos teikimą šiai karinių konfliktų išsekintai šaliai.

Specialioji misija taip pat atstovauja Lietuvai Afganistane, palaiko diplomatinius ryšius su Afganistano valstybinėmis institucijomis, užsienio diplomatinėmis atstovybėmis, ISAF ir NATO atstovais, Europos Sąjungos delegacija Kabule, Jungtinių Tautų pagalbos misija Afganistane (UNAMA) ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.