Palangos policija kelsis arčiau žmonių

Palangos policininkams nušvito viltis šių metų pabaigoje persikraustyti į naujas patalpas. Statybininkai tikina, kad antrąsyk pradėta poilsio namų rekonstrukcija šį kartą tikrai bus baigta.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Feb 4, 2014, 7:11 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:08 PM

Praėjusį penktadienį pradėti buvusio valstybinės įmonės „Baltijos“ poilsio namų administracijos ir ekonominės klasės viešbučio pastato rekonstrukcijos darbai. Čia darbuojasi konkursą laimėjusios Vilniaus bendrovės „Irdaiva“ statybininkai.

Rekonstruoti pastatą jie perėmė iš „Vėtrūnos“ įmonės, kurios darbininkai tik išgriovė sienas ir dingo, rašo „Lietuvos rytas".

Persikels ir prokurorai

Darbai bus baigti ir policijos pareigūnai į naujas patalpas galės persikelti iki šių metų Kalėdų, žadėjo „Irdaivos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Vitas Lopinys.

Būsimame komisariato pastate, kurio bendrasis plotas sieks apie 2 tūkst. kvadratinių metrų, bus įrengti kabinetai 70 darbuotojų, poilsio patalpos, laikinojo sulaikymo kameros, garažai tarnybiniam transportui.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis teigė, kad dabar pareigūnams vietos bus pakankamai, jiems nereikės po kelis grūstis viename kabinete.

Laisvų patalpų turėtų atsirasti ir Palangos prokuratūrai, kuri jau pareiškė norą įsikurti šalia policijos.

Vieta – kur kas patogesnė

Bendra būsimo komisariato pastato rekonstrukcijos projekto sąmata – beveik 5,3 mln. litų.

Statybos finansuojamos iš Policijos departamento paimtos paskolos, kurią ketinama sugrąžinti pardavus senojo komisariato pastatų kompleksą Vytauto gatvės pradžioje.

Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas džiaugėsi ne vien pagerėsiančiomis pareigūnų darbo sąlygomis.

Miesto centre, Ganyklų gatvėje, atsirasiančio policijos komisariato vieta bus patogi ir patiems palangiškiams.

Dabar kurorto policija nuo miesto centro nutolusi apie 4 kilometrus. Iki komisariato nevažiuoja visuomeninis transportas, todėl pasiekti policiją be automobilio žmonėms buvo sudėtinga.

Išgriovė tiktai sienas

Naujas Palangos policijos komisariato pastatas pradedamas statyti jau antrą kartą.

Prieš pustrečių metų to paties pastato rekonstrukciją buvo pradėjusi Telšių bendrovė „Vėtrūna“. Bendrovė visus darbus buvo pažadėjusi baigti per penkis mėnesius.

Palangos policijos pareigūnai į naujas patalpas turėjo įsikraustyti dar 2013 metų pradžioje.

Bet per šį laikotarpį tiktai fasado sienas spėję išgriauti statybininkai dingo.

Dar kurį laiką pažadais maitintas Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas sutartį su „Vėtrūna“ nutraukė ir buvo priverstas skelbti naują statybos darbų pirkimo konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.