Politinės kovos ginklai – klastotės ir paskalos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) atsisakė tirti suklastotą skundą, kuriame korupcine veikla buvo bandoma apkaltinti vieną įtakingiausių Kauno miesto politikų Arvydą Garbaravičių, tačiau puolimas prieš jį ir jo šeimą toliau nesiliauja, rašo „Lietuvos rytas“.

A.Garbaravičius mano, kad prasidėjęs puolimas prieš jį ir jo šeimos narius gali būti susijęs su 2015-ųjų pradžioje vyksiančiais savivaldybių tarybų rinkimais.
A.Garbaravičius mano, kad prasidėjęs puolimas prieš jį ir jo šeimos narius gali būti susijęs su 2015-ųjų pradžioje vyksiančiais savivaldybių tarybų rinkimais.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 5, 2014, 6:53 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:11 PM

„Komisija yra rimta įstaiga ir neužsiima paskalų surinkimu“, – VTEK sprendimą trumpai komentavo A.Garbaravičius.

Buvusiam Kauno merui šios miesto tarybos kadencijos metu dėl anonimų sukurptų pranešimų teisintis teko jau triskart – visi skundai pasirodė esantys melagingi. Politikui nerimą kelia kita aplinkybė – prasidėjo puolimas net prieš jo šeimos narius, o tai galima sieti su 2015-ųjų pradžioje vyksiančiais savivaldybių tarybų rinkimais.

Prisidengė opozicijos atstovu

VTEK vakar paskelbė nematanti pagrindo nagrinėti pernai lapkritį gautą skundą dėl A.Garbaravičiaus ir kito Kauno tarybos nario Artūro Tepelio veiklos.

Jie buvo kaltinami supainioję viešuosius ir privačius interesus.

Daugiausia kliuvo būtent A.Garbaravičiui, kurio šeima itin aktyviai dirba energetikos versle, o su politiku siejamos bendrovės neva yra sudariusios apie 200 sutarčių su „Kauno energija“ ir kitomis miesto savivaldybei pavaldžiomis įmonėmis.

Pranešimai apie tariamai neskaidrią A.Garbaravičiaus ir A.Tepelio veiklą taip pat nuskriejo į Prezidentūrą, Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Seimo Antikorupcijos komisiją, o juos pasirašė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ vadovas, šiuo metu opozicijai priklausantis buvęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Vicemeras iškart pareiškė, kad jokio skundo nerašė ir išplatintas dokumentas yra klastotė. Net be ekspertizės matyti, kad tariamas P.Mačiulio parašas visiškai nepanašus į tikrąjį, kuris atrodo įmantriai.

Autorių išvadino bailiu

P.Mačiulis kreipėsi į policiją prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo.

Tarybos narys apie klastotę pranešė ir VTEK, kuriai prireikė šiek tiek laiko surinkti informaciją ir išsiaiškinti aplinkybes.

„Labai nesmagu, kad šįkart pasinaudota mano vardu“, – paaiškėjus apgavystei kalbėjo P.Mačiulis.

Kauno meras Andrius Kupčinskas klastotės autorių bandymą prisidengti kolegų vardu pavadino provincialumo ir bailumo požymiu.

Pasak jo, tokiu būdu mėginama kelti sumaištį ir supriešinti tarybos narius.

A.Kupčinskas neabejoja – šį skundą surašė ir įvairioms institucijoms išsiuntinėjo kažkas iš politikų.

Atsirito nauja šmeižto banga

Užvakar anonimai smogė dar kartą, tačiau šįkart taikiniu pasirinko Kauno miesto muziejaus direktore dirbančią A.Garbaravičiaus žmoną Ritą Garbaravičienę.

Muziejaus darbuotojais prisistatę žmonės (nenurodę vardų ir pavardžių) išplatino laišką, kuriame R.Garbaravičienė kaltinama sunkiai suvokiamais dalykais – esą jos pastangomis muziejuje įdarbinti keli Kauno nusikalstamojo pasaulio atstovai, grobstomas miesto turtas.

Laiške nevengta ir piktų įžeidimų R.Garbaravičienei, užsiminta apie netinkamą jos elgesį darbo vietoje.

Pareiškimo kūrėjai tikino, kad muziejuje tvyro baimės ir teroro aplinka, o jie patys bijo persekiojimo ar net susidorojimo – tokia galinga esanti Garbaravičių šeima.

Teiginiai primena kliedesius

Giedrė Jankauskienė

Kauno miesto muziejaus viešųjų ryšių vadybininkė

„Šis laiškas šokiravo visus muziejaus darbuotojus, nes jame nėra nė vieno tikrovę atitinkančio teiginio. Tokiu būdu siekiama pakenkti muziejaus įvaizdžiui, sumenkinti jo darbuotojus.

Laiškui išplatinti buvo specialiai sukurtas interneto adresas, kuriuo muziejus niekada nesinaudojo ir nesinaudoja.

Itin apmaudu, kad kuriant tokią rašliavą prisidengiama visų muziejaus darbuotojų vardu.

Kol kas galime tik spėlioti, kas yra šio šmeižikiško teksto autorius, ir svarstome galimybę kreiptis į teisėsaugos pareigūnus, kad siuntėjas būtų nustatytas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?