Kauno eglė virs šiukšlių maišais

Kauniečius ir miesto svečius rotušės aikštėje džiuginusi pagrindinė miesto eglė netrukus keliaus užmarštin. Plastikinę gražiausia šalies egle pripažintos žaliaskarės puošmenų dalį nuspręsta perdirbti – pagaminti šiukšlėms skirtus maišus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:52 PM

„Šia akcija siekiame parodyti, jog mokame ne tik gražiai papuošti miestą, bet ir susitvarkyti šventėms praėjus. Plastikinės eglės dalies perdirbimas ir pavertimas miestui naudingais gaminiais išeis į naudą ir gamtai, ir žmogui. Iš perdirbto plastiko pagaminti maišelių rinkiniai skatins žmones atliekas rūšiuoti jau savo namuose, o ne tik lauko konteineriuose“, - Kauno savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas bendrovės „Gerovė“ direktorius Jaunius Ramoška.

Pasak Kauno mero, konservatoriaus Andriaus Kupčinsko, pati gražiausia šalies eglė jos plastikinę dalį perdirbus į specialius rūšiavimui skirtus maišelius pasitarnaus pavasarį vyksiančioje miesto aplinkos švarinimo akcijoje „Darom 2014“.

Kiekvienas „Clean and Green“ maišelis skirtas skirtingoms atliekų grupėms ir yra paženklintas spalvomis bei ant kiekvieno maišelio esančiais užrašais: žalia maišelio spalva reiškia stiklą, mėlyna – popierių, o geltona - plastiką.

Kalėdų eglės idėjos autorė, menininkė Jolanta Šmidtienė. 18 metrų aukščio Kauno kalėdinė eglė buvo papuošta šilumą simbolizuojančiais rankų darbų mezginiais, sukurtais iš plastiko maišelių. Rotušės aikštėje eglutė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.