Iš Lukiškių paleistas tadžikas apsigyveno buvusiame viešnamyje

Skandalingai į laisvę paleistam narkotikų prekyba įtariamam tadžikui Komildžonui Umarovui vakar teismas skyrė namų areštą. Užsienietis iškart parodė, kas jo draugai, – apsistojo sąvadautojo bute, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Feb 7, 2014, 6:30 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:54 PM

Tadžikijos pilietį, kurį apylinkės teismas buvo suėmęs dviem mėnesiams, išlaisvino Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius.

Jam 44 metų K.Umarovas, kuris su bendrininku turėjo 10 kilogramų heroino ir 100 tūkst. JAV dolerių, neatrodo pavojingas nusikaltėlis.

Tačiau iš šio veikėjo ryšių Vilniuje galima susidaryti kitokį įspūdį.

„Lietuvos rytas“ matė, kaip antradienį iš Lukiškių išleistas tadžikas sėdo į advokatės Giedrės Cimbolienės vairuojamą automobilį „Mazda“ ir pasuko į Rygos gatvėje esantį butą.

Šis butas, kuris buvo žinomas kaip nelegalus viešnamis, priklauso teisėsaugai gerai žinomam veikėjui Arui Žydrūnui Žilinskui. Beje, ir jo advokatė yra G.Cimbolienė.

A.Ž.Žilinskas kartu su Gediminu Sidaravičiumi 2013 metų gegužę buvo nuteisti dėl pelnymosi iš prostitučių, tarp kurių buvo ir nepilnamečių.

Teismas A.Ž.Žilinskui skyrė 3 metų ir 10 mėnesių, o G.Sidaravičiui – 1 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis buvo apskųstas. Kadangi skundas dar neišnagrinėtas, nuteistieji yra laisvėje.

A.Ž.Žilinskas pernai į pareigūnų akiratį buvo patekęs dėl narkotikų – liepos 11 dieną jo visureigyje buvo rasta 100 gramų kokaino.

Vyriškis buvo sulaikytas, jam buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

2013 metų lapkritį Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Petras Karvelis suėmimo nepratęsė, todėl A.Ž.Žilinskas atsidūrė laisvėje.

Byloje dėl narkotikų jį gynė advokatė G.Cimbolienė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Nerijus Puškorius vakar Vilniaus apylinkės teismo prašė D.Umarovui skirti šešių mėnesių namų areštą.

Teisėjas šį prašymą patenkino. K.Umarovui iš namų būtų galima išeiti tiktai dviem valandoms.

Jam pritaikyta ir kitų kardomųjų priemonių – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies, asmens dokumentų paėmimas ir kasdienė registracija policijoje.

Turėtų spręsti trys teisėjai

* Teismus drebinantys skandalingi įtariamųjų išlaisvinimai paskatino prezidentę D.Grybauskaitę teikti Baudžiamojo proceso kodekso pataisas.

* Siūloma atsisakyti dabar galiojančios tvarkos, kai aukštesniųjų teismų teisėjai vienasmeniškai priima galutinius ir neskundžiamus sprendimus dėl suėmimo.

* Todėl prezidentės teikiamomis įstatymo pataisomis siūloma nustatyti, kad aukštesniuosiuose teismuose skundai dėl suėmimo būtų nagrinėjami kolegialiai – trijų teisėjų, o ne vieno, kaip yra dabar.

* Kolegialaus skundų nagrinėjimo tvarka aukštesniuosiuose arba apeliacinės instancijos teismuose yra įtvirtinta daugelyje Europos valstybių, tarp jų Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir kitose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę