Kaliniai skundžiasi, kad mušeikos pareigūnai sujaukė jų kameras

„Kreipiamės į jus, nes dabar mums padėti gali tik viešumas. Po to, kai buvo sumuštas prižiūrėtojas, pareigūnai surengė tikrą pogromą – mušė visus iš eilės, nežiūrėdami, ar žmogaus senas, ar jaunas“, – sakė su lrytas.lt redakcija susisiekę Marijampolės pataisos namų 22-ojo būrio nuteistieji.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:17 PM

Kaliniai tikino – mušimo ir gyvenamųjų patalpų nuniokojimo laužant baldus, plėšiant grindis ir daužant buitinę techniką jie tikrai nenusipelnę.

Juolab kad vienas šio būrio kalinių pastebėjo be sąmonės gulintį, stipriai sumuštą prižiūrėtoją ir iškvietė medikus.

Naktį sulaukė šturmo

Stipriai sumuštas, komos ištiktas pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtojas 33 metų Mindaugas Naujalis buvo skubiai nuvežtas į Marijampolės ligoninę, iš jos nugabentas į Kauno klinikas.

Tuo metu pataisos namuose buvo priimtas sprendimas paskelbti nepaprastąją padėtį, iš Kauno bei Vilniaus iškviesti Viešojo saugumo tarnybą.

„Užvakar po vidurnakčio pareigūnai šturmavo mūsų pastatą. Buvo baisu – dužo televizoriai, lūžo jų pultai, buvo lupamos grindys, vandeniu sulieti mūsų čiužiniai. Guminėmis lazdomis, vadinamaisiais „bananais“, buvo daužomi visi. Nors mes nesipriešinome, prieš mus buvo naudojamas smurtas“, – sakė 22-ojo būrio nuteistieji.

Pasak kalinių, priežastis, dėl kurios jie nukentėjo, paprasta. Tame pačiame pastate įsikūrę keturi būriai. Nuteistasis iš kito būrio, tačiau to paties pastato sumušė prižiūrėtoją. Esą dėl šios priežasties nuspręsta nesismulkinti, paauklėti visus pastate tūnančius kalinius.

Susirūpino kalinio likimu

Su lrytas.lt susisiekę nuteistieji baiminosi, jog administracija bando susidoroti su jų likimo draugu, kuris apie įvykius vakar išdrįso pranešti žiniasklaidai. Esą vienas televizijos kanalų nepakeitė telefonu paskambinusio kalinio balso, o jau kitą dieną šis sulaukė sankcijų.

„Žmogų uždarė į laikinojo sulaikymo kamerą, sakė, kad jis eidamas į pasimatymą su žmona pasipriešino pareigūnams. Kai žmona paprašė parodyti vyrą, kad įsitikinti, ar jis nėra sumuštas, buvo pasiųsta „ant trijų raidžių“, – sakė nuteistieji.

Kaliniai tikino jau pranešę advokatams, o teisybės sakė nusiteikę ieškoti net Europos Žmogaus Teisių Teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.