Iš ligoninės išrašytas D.Bulatovas svarstys, ar likti Lietuvoje

Gydytojai dar šią savaitę iš ligoninės išrašys „Automaidano“ lyderį Dmitrijų Bulatovą, kuris sausio 22 dieną buvo pagrobtas Kijeve ir kankintas. Vyriškis praėjusį sekmadienį buvo atskraidintas į Vilnių ir paguldytas į Respublikinę Vilniaus universitetinės ligoninę. Medikai apžiūrėjo protestų Kijeve dalyvį ir paskyrė jam gydymai vaistais, nes didžiausios žaizdos jau buvo sutvarkytos Kijeve.

Ukrainietis „Automaidano“ lyderis D.Bulatovas dar šią savaitę bus išleistas iš ligoninės.<br>Ligoninės nuotr.
Ukrainietis „Automaidano“ lyderis D.Bulatovas dar šią savaitę bus išleistas iš ligoninės.<br>Ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 12, 2014, 1:56 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:16 AM

Mėlynės ant D.Bulatovo kūno, sumušimai, nuplėšta dalis ausies liudijo apie skausmingus kankinimus. Apie juos ukrainietis išsamiai papasakojo praėjusią savaitę.

Šiuo metu vyras gydomas ligoninės chirurginiame skyriuje. Jame ligonių lankymas ribotas – mat kiekvienas iš gatvės atėjęs žmogus yra galimos infekcijos šaltinis.

Išskirtinė apsauga Ukrainos opozicijos kovotojui nėra skirta, tačiau skyriuje visą laiką budi slaugės. Jos kiekvieno lankytojo paklausia, pas ką atėjo ir kokiu tikslu.

D.Bulatovas dar nežino, ką veiks išėjęs iš ligoninės. Jo aplinkos žmonės sako, kad vyrui reikia laiko apsispręsti: liks Lietuvoje, ar išvažiuos į Vokietiją pas savo tėvus.

„Automaidano“ judėjimo lyderis D.Bulatovas teigė, kad sausio pabaigoje buvo pagrobtas ir kelias dienas kankintas. Vyras įtarė, kad jo kankintojai – profesionalūs Rusijos smogikai. Tačiau Ukrainoje svarstomos ir kitos šio mįslingo įvykio aplinkybės, galimai susijusios su kriminalinio pasaulio reikalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.