Elektrošoką patyrusiai merginai darbdavys patarė persirengti

„Elektra trenkė taip, kad pasidarė silpna. Bendradarbiai pavedėjo mane į šalį. Tačiau savijauta negerėjo, todėl kreipiausi į medikus“, - lrytas.lt pasakojo Jonavos rajono Kuigalių kaimo gyventoja Kornelija Staniukaitytė.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė

Feb 13, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:38 AM

Darbe elektros traumą patyrusi mergina kelias dienas gydėsi ligoninėje, nedarbingumo pažymėjimą ji turi iki šiol.

Tame pačiame Kuigalių kaime esančioje bendrovėje „Takatukas“ dirbanti K.Staniukaitytė tvirtina, kad dėl šio įvykio yra kalti darbdaviai, nepasirūpinę saugiomis darbo sąlygomis. Tuo metu pastarieji tvirtina, kad įmonėje visi įrenginiai tvarkingi.

Po įspėjimų tik juokėsi

Nelaimė Kuigalių kaime esančioje bendrovėje „Takatukas“ įvyko praėjusią savaitę. Įmonė užsiima įvairių birių maisto produktų fasavimu. Prie vieno tokių įrenginių darbavosi ir K.Staniukaitytė.

„Šioje įmonėje dirbau vasarą, o dabar įsidarbinau maždaug prieš pusę mėnesio. Kad mane krečia elektra, pastebėjau iš karto ir ne sykį apie tai sakiau įmonės vadovui. Tačiau iš manęs tik juokėsi“, – pasakojo mergina.

Patyrusi elektros smūgį K.Staniukaitytė nebejautė visos kairės kūno pusės: „Nežinau, kas atsitiko, tačiau jaučiausi tarsi paralyžiuota. Kairę ranką iki šiol sunkiai valdau.“

K.Staniukaitytė sako pajutusi ir skausmą kairėje krūtinės pusėje, taip pat skaudėjo nugarą, kairę ranką ir koją. Medikų paskirtus vaistus mergina vartoja iki šiol.

Direktorė atvežė gėlių

„Apmaudžiausia, kad mano sveikata nesidomėjo įmonės vadovas. Jis tik paskambino ir paklausė, ar susitarsime. Pasakiau, kad ne. Į namus buvo atvykusi generalinė direktorė, mat Kuigalių kaime yra šios įmonės filialas. Ji atvežė gėlių, domėjosi, kaip jaučiuosi“, – sakė K.Staniukaitytė.

Pasak jos, kad krečia elektra, skundėsi ir daugiau įmonės darbuotojų.

Kalti patys darbuotojai?

Tuo metu įmonės „Takatukas“ atstovai sako, kad visi įrenginiai yra tvarkingi – jie tikrinami nuolatos ir jokių pažeidimų nerandama.

„Nuo sintetinių drabužių žmogus įsimagnetina. Darbuotoja dėliojo pakuotes, juos nuolat lietėsi prie drabužių. Po to, prisilietus prie metalo, ir įvyko elektros iškrova.

Įmonėje daugiau niekas iš darbuotojų tokių problemų neturi. Taip yra, kad elektra viena žmogų krečia labiau, o kitam – nieko. K.Staniukaitytei ne kartą sakėme, kad į darbą ateitų apsirengusi kitais, ne sintetiniais drabužiais“, – kalbėjo įmonės „Takatukas“ atstovai.

Netrukus po nelaimės į įmonę atvyko bendrovės „Omas“ specialistai, tačiau atlikus varžų matavimus jokių neatitikimų nerasta.

Priminė darbdavio pareigas

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Kauno skyriaus vedėjas Mindaugas Petras Balašaitis informacijos apie šį įvykį dar nėra gavęs: „Darbdaviai apie nelaimingus atsitikimus darbe mus privalo informuoti, jei darbuotojo patirta trauma yra priskiriama prie sunkių arba įvyko mirtinas nelaimingas atsitikimas. Tais atvejais tyrimą atlieka VDI pareigūnai.

Esant lengvam nelaimingam atsitikimui darbe, darbdavys pats privalo atlikti tyrimą. Traumos sunkumą įvertina medikai.

Jeigu darbdavys atsisako tirti nelaimingą atsitikimą darbe, nukentėjęs darbuotojas pats gali kreiptis į VDI, ir mes užtikrinsime, kad tai būtų padaryta.

Taip pat norėčiau pasakyti, kad darbdavys privalo aprūpinti darbuotojus asmeninėmis apsaugos priemonėmis siekiant užtikrinti saugias ir sveikas darbuotojo darbo sąlygas.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.