Panevėžyje piketavo kolegijos dėstytojai

Ketvirtadienį Laisvės aikštėje grupė Panevėžio kolegijos profsąjungos narių surengė piketą. Vienas iš pagrindinių jo reikalavimų – kolegijos taryba raginama atsistatydinti, o šios aukštosios mokyklos vadovą Egidijų Žukauską reikalaujama nušalinti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:56 AM

Kolegijos profsąjungos nariai savo mintis perteikė panaudoję įvairių pasakų ir patarlių motyvus. Plakatuose nupiešti pasakų personažai įkūnija kolegijos kolektyvo narius.

Panevėžio kolegijoje jau kurį laiką verda aistros. Vos dvejus metus mokyklai vadovaujančio E.Žukausko valdymas patinka ne visiems kolektyvo nariams. Sukilę darbuotojai tvirtina, kad direktoriaus vadovavimo metodai ir įvedinėjamos permainos griauna šią švietimo įstaigą.

Pradėjus kolegijos struktūros pertvarką, buvo panaikinti fakultetai vietoj jų liko tik katedros. Tokia pertvarkymo schema nusižiūrėta iš vienos Belgijos aukštosios mokyklos.

Piketuotojų nepasitenkinimas – ne tik dėl to. Dėstytojams esą buvo sumažinti atlyginimai, o darbo valandos liko tos pačios. Direktorius įsteigė kanclerio pareigybę, o į ją pasikvietė savo draugą, buvusį verslininką. Tai, esą, ne vienintelis „saviškis“, išstūmęs iš užimamų pareigų senuosius darbuotojus.

Piketuotojai teigė, kad Panevėžio kolegijos valdymo struktūra direktoriaus E.Žukausko buvo ištobulinta iki stambios įmonės valdymo struktūros. Jie baiminosi, ar tik neatsitiks taip, kad ji pralenks pačią mokymo struktūrą. Plakatus laikantys žmonės sakė, kad kolektyve vyrauja prasta psichologinė atmosfera, nes niekas nėra tikras dėl savo darbo vietos. Ypač šios nuotaikos sustiprėja artėjant atestacijai. Baiminasi, kad pedagogai bus atestuojami remiantis vieninteliu kriterijumi – lojalumu valdžiai.

„Kur tie konkursai užimti naujas darbo vietas? Gal ir aš noriu būti kancleris, bet nesu direktoriaus draugas ar giminaitis. E.Žukauskas buvo bankininkas, bet ten jam nelabai sekėsi. Ir dabar tas jo entuziazmas pralenkia kompetenciją. Jeigu mes nepasakysim visai Lietuvai, kad čia šėlioja vienas iš banko atėjęs vaikinas, tai po kurio laiko gal ir dar vienas kancleris atsiras“, – sakė piketuoti atėjęs psichologijos dėstytojas ir studentų bendrabučio vadovas Laimutis Vasilevičius.

Buvęs vieno banko Panevėžio skyriaus vadovas E.Žukauskas, dabar jau dvejus metus vadovaujantis Panevėžio kolegijai, tokius kaltinimus atmeta.

„Naujai priimti žmonės yra kvalifikuoti, su darbine patirtimi. Studentai pasikeitė, todėl turi keistis ir dėstytojai. Jaunus specialistus reikia ruošti ne tik iš vadovėlių, bet ir perteikti jiems darbinę patirtį.

Tačiau kai kas nenori permainų. Mūsų kolektyve yra 260 narių. O kiek žinau, 50 narių turinčioje profsąjungoje dėl piketo balsavo tik 36. Gerai, kad kolektyve yra nuomonių įvairovė. Kelis kartus su profsąjungos atstovais kalbėjomės susėdę prie stalo. Nesusikalbėjome, neišsiaiškinome, gaila, kad neišsiaiškinę viduje einame į viešumą. Bet apie mano darbą spręs steigėjai“, – sakė E.Žukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.