V.Venslovo narystę socialdemokratai žada stabdyti

Kauno socialdemokratai žada stabdyti kyšininkavimu įtariamo sulaikyto  Valio Venslovo narystę partijoje,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:00 AM

Kaip BNS penktadienį sakė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė, oficialaus dokumento skyrius kol kas nėra gavęs.

„Kadangi mes dar neturime jokio oficialaus dokumento dėl įtarimų, tik žinome, kad yra sulaikytas, laukiame to oficialaus dokumento. (...) Jeigu jam pateikti įtarimai, kažkokie kaltinimai, tai bus stabdoma narystė, kol paaiškės tų kaltinimų pagrįstumas“, – sakė O.Leiputė.

Kauno socialdemokratai penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžia netoleruojantys jokių įstatymų ir tvarkos pažeidimų.

„Reaguojant į įvykius, susijusius su aukštus politinius ir vadovaujamus postus užimančiais LSDP Kauno miesto skyriaus nariais, ir turinčius platų atgarsį visuomenėje, norima pareikšti, kad aukšti moraliniai, profesiniai ir etikos reikalavimai yra ir išlieka prioritetine socialdemokratų vertybe, privaloma vienodai visiems“, – rašoma pareiškime.

Pirmadienį sulaikytą korupcija įtariamą Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūną V.Venslovą Kauno apylinkės teismas antradienį leido suimti 10 parų.

Kartu su juo buvo sulaikyti dar trys „Kauno vandenų“ darbuotojai, tačiau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės. V.Venslovas yra „Kauno vandenų“ technikos direktorius.

Pernai gruodį nemalonumų sulaukė dar vienas Kauno socialdemokratas – vicemeras Vasilijus Popovas, į darbą savivaldybėje atėjęs girtas. Jam Kauno socialdemokratai nusprendė skirti įspėjimą.

2012 metais Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė tuometį Kauno vicemerą socialdemokratą Kęstutį Kriščiūną. Teismas vis dar nagrinėja bylą dėl jo galimo piktnaudžiavimo siekiant turtinės naudos. Politikas pasitraukė iš vicemero pareigų, jo narystė partijoje yra sustabdyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.