Sostinės gimnazijos pedagogai nevaleikas gėdijo skudurų krūva

Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija penktadienį priminė dėvėtų drabužių sandėlį. Fojė pūpsojo didžiulė krūva sportbačių ir sportinių kostiumų. Vieni jų buvo sudėti į maišus, kiti mėtėsi atskirai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:55 AM

Gimnazistai ir mokytojai juos apžiūrinėjo ir fotografavo. Kai kurie eidami pro šalį dengėsi nosis.

Paaiškėjo, kad gimnazistų nešvarūs sportiniai drabužiai fojė į krūvą buvo suversti mokyklos vadovybės sprendimu. Pedagogai tikina, jog neįprastos akcijos buvo priversti griebtis dėl to, jog keliasdešimties gimnazistų niekaip nepavyko įtikinti, kad jie nešvarią sportinę aprangą parsineštų namo. Esą ji mėnesių mėnesius mėtosi rūbinėje.

„Daug gimnazistų sportinę aprangą laiko gimnazijoje, – aiškino J.Basanavičiaus gimnazijos socialinė pedagogė Vilma Šikšnienė. – Susikaupė labai daug nenaudojamų krepšių su sportine apranga. Prašymai, kad mokiniai kiekvieną penktadienį išsineštų išskalbti sportinę aprangą, taip ir liko neišgirsti. Gimnazijoje nėra galimybės sandėliuoti nešvarios sportinės aprangos.“

Treningai ir avalynė gimnazijos fojė mėtėsi apie dvi valandas. Mokyklos vadovai tikėjosi, kad ten sumesti drabužiai labiau kris į akis jų savininkams ir gimnazistai juos pasiims. Nemažai gimnazistų iš tiesų susirinko ant žemės besimėtančius savo daiktus. Gimnazijos vadovai tikino, kad kiti drabužiai bus sunaikinti.

„Kai kurie jų neskalbti metus ir skleidžia nemalonų kvapą“, – teigė V.Šikšnienė.

Šios akcijos nuotraukos pasklido socialiniuose tinkluose ir sukėlė nemenką susidomėjimą.

„J.Basanavičiaus gimnaziją baigiau pernai. Buvau šventai įsitikinęs, kad krepšį su sportine apranga esu pametęs. Dabar matau, kad jis mėtosi gimnazijoje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė vienas vaikinas.

Keli gimnazistai tikino esą pasiryžę kreiptis į teismą dėl to, kad mokyklos administracija pasisavino jų asmeninius daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.