Tautiečius vėl suburs Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas liepos 10-13 dienomis ir vėl kvies lietuvius iš įvairių šalių į verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalį Visuomenės harmonizavimo parke. Išskirtinę programą pasiūlęs pirmasis susitikimas 2012 metų vasarą į vieną vietą subūrė ryškiausius lietuvių kilmės verslininkus, politikus, menininkus, akademinio pasaulio atstovus.

Daugiau nuotraukų (1)

Darius Matas

Feb 20, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:30 AM

Festivalį organizuojanti Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga šiemet vėl pasiryžusi pasiūlyti aktualią programą skirtingų interesų tautiečiams bei suburti į Prienų rajone esantį parką dar daugiau lietuvių. Renginį globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri ir pirmojo susitikimo metu pasveikino susirinkusius daugiau nei 3000 lietuvių iš viso pasaulio. 

Organizatoriai planuoja turiningą programą

Precedento Lietuvoje neturintis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas (PLJS) siekia sukurti erdvę lietuvių bendravimui bei sudaryti galimybes su įvairių sričių ekspertais kalbėtis jiems aktualiais klausimais.

„Šis susitikimas - ideali aplinka bendrauti su draugais bei užmegzti naujas pažintis. Kaip vienam renginio organizatorių, vienas iš svarbiausių tikslų yra sudaryti tokią programą ir sąlygas, kad kiekvienas, nesvarbu kurioje šalyje šiuo metu gyventų, atvykęs rastų tai, kas jam yra svarbu ar aktualu“, – sako Pasaulio lietuvių sąjungos pirmininkas ir susitikimo iniciatorius Kęstas Pikūnas.

Liepos 10–13 dienomis verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalyje pranešimus skaitys ir įvairiomis temomis diskutuos žinomi šių sričių specialistai. Verslo kompanijos pristatys pasaulio lietuviams karjeros galimybes, festivalyje vyks projektų pristatymai, kontaktų mugė.

Vakarais didžiojoje hipodromo scenoje susirinkusiems įsimintiną šou kurs gyvą muziką grojančios žymios Lietuvos grupės ir atlikėjai. Renginio metu Visuomenės harmonizavimo parke veiks kūrybinės dirbtuvės. Kino ir teatro mylėtojai mėgausis kruopščiai atrinktais filmais ir spektakliais. Sporto mėgėjai galės dalyvauti draugiškuose krepšinio, futbolo, tinklinio turnyruose.

„Renginys tampa tradicija, plečiasi dalyvių geografija, pranešėjų ir diskusijų dalyvių spektras, laukia dar spalvingesnė programa. Didėja organizacinė atsakomybė, bet lūkesčius išpildysime su kaupu“, – neslėpė ambicijų viena festivalio sumanytojų Ieva Davydenko. Ji papasakojo, kad sulaukia daug užsienio lietuvių laiškų, kurie žada atvykti su draugais ir artimaisiais

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga svarsto tokį susitikimą rengti kas dvejus metus.

A. Kaušpėdas: „Nors gyvename visame pasaulyje, norime būti lietuviais“

Vienas iš pirmojo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo ambasadorius bei pranešėjas Algirdas Kaušpėdas pabrėžia lietuvių bendravimo poreikį. „Man yra svarbu, kad Pasaulio lietuvių jaunimas vis aktyviau tarpusavyje bendrauja ir šiemet jau antrą kartą susitiks ir vėl Lietuvoje. Esame viena tauta ir, nors gyvename visame pasaulyje, norime būti lietuviais. Norėdami išlikti turime būti stiprūs ir autentiški. Turime saugoti ir gausinti savo tapatumą. Lietuvos atvirumas padeda nenutolti užsienyje gyvenantiems lietuviams nuo Lietuvos, užsienio lietuvių aktyvumas padeda tobulėti Lietuvai”, – pažymėjo grupės „Antis“ lyderis A. Kaušpėdas.

Vienas žymiausių Lietuvos krepšininkų Šarūnas Marčiulionis, pirmajame susitikime pristatęs filmą „Kita svajonių komanda“ teigia, kad šis renginys skatina likti Lietuvoje. „Manau, kad susitikime į vieną būrį susirinkęs lietuvių jaunimas iš viso pasaulio mažina susvetimėjimą. Šis renginys slopina tautiečių įsigalėjusį norą bėgti į užsienį ir padeda pastebėti veiklos galimybes Lietuvoje", - mintimis dalinasi Š. Marčiulionis.

Proga susipažinti su perspektyviais jaunais žmonėmis džiaugėsi ir verslo diskusijoje dalyvavęs „Arvi“ įmonių grupės, neseniai tapusios ISM ekonomikos ir vadybos universiteto strategine investuotoja, personalo vadovas Justas Kučinskas.

„PLJS sutikome žmones, kurių akys dega motyvacija, noru veikti, svajonėmis. Tai yra tiesiausias kelias į savo asmeninę ir profesinę sėkmę. Šiuos žmones pakvietėme tapti partneriais, kartu įgyvendinti idėjas bei prisijungti prie mūsų komandos“, - sako J.Kučinskas bei priduria, kad ir šiais metais festivalyje sieks susipažinti su asmeninio tobulėjimo siekiančiomis asmenybėmis, kurios įgyvendina verslo idėjas augina savo asmenybę, kompaniją, kolegas ir valstybę.

Pirmasis susitikimas sutraukė būrį žinomų lietuvių

Pirmasis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas nepriklausomos Lietuvos istorijoje įvyko 2012-aisiais metais Prienų rajone, Visuomenės harmonizavimo parke. Renginyje skaitė pranešimus, dalyvavo diskusijose bei susitikimuose su jaunimu per šimtą garsių verslo, politikos, mokslo, kultūros atstovų.

Pagrindinius pranešimus skaitė Prezidentas Valdas Adamkus, buvęs Kosta Rikos prezidentas, Pasaulio ekonomikos forumų direktorius José María Figuerezas, Londono komercinio smegenų centro įkūrėjas Michaelas Mainelli. Tarp renginio dalyvių buvo ir Ilja Laursas, Augustinas Rakauskas, Ray Bartkus, Juozas Statkevičius, Nerijus Mačiulis, Eugenijus Butkus, Romas Lazutka.

Sceną pasirodymais drebino grupės „Antis“, „Bix“, „G&G Sindikatas“, „Happyendless“, „Liūdni slibinai“, atlikėjas A.Mamontovas.

DALYVAUK PASAULIO LIETUVIŲ JAUNIMO SUSITIKIME 2014.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.