Į Lietuvą atgabenama šventojo G.Bosco dešinioji ranka

Šeštadienio naktį iš Italijos specialiu lėktuvo reisu į Kauną bus atgabentos šventuoju paskelbto kunigo Giovanni Bosco (Jono Bosko) relikvijos, kurios nuo kovo 2 dienos pradės dviejų savaičių trukmės piligriminę kelionę po visą Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:00 PM

Italijoje XIX amžiuje gyvenęs kunigas G.Bosco 1934 metais paskelbtas šventuoju – auklėtojų ir katalikų mokytojų globėju. G.Bosco yra Saleziečių kongregacijos, Marijos Krikščionių Pagalbos dukterų instituto ir Saleziečių bendradarbių sambūrio įkūrėjas. Jis įsteigė daug kolegijų, mokyklų ir prieglobsčio namų neturtingam jaunimui tiek Italijoje, tiek užsienyje.

G.Bosco įgyvendino savąją Prevencinę sistemą, kuri rėmėsi principu, jog geriau jaunuolį auklėti iki jam padarant ką blogo, nei laukti, kada suklups, ir tuomet bausti.

Antradienį pristatydamas į Lietuvą atgabenamų šventojo relikvijų piligriminės kelionės po Lietuvą programą, kunigas salezietis Alessandro Barelli teigė, jog relikvijų kelionė į Lietuvą yra baigiamosios beveik 5 metus trukusios relikvijų kelionės po visą pasaulį dalis. Nuo kelionės pradžios 2009-aisiais relikviją pagerbė šimtai tūkstančių žmonių Europos, Azijos, Amerikos ir Afrikos valstybėse. Tikimasi, kad ir Lietuvoje prie relikvijos ateis tūkstančiai žmonių. Iki šventų Velykų pasaulinė relikvijų kelionė bus baigta Italijoje.

Šv.J.Bosco relikvijos – autentiška šventojo kūno dalis – dešinioji ranka, kuri buvo atskirta nuo mirusiojo kūno. Ši relikvija saugoma užantspauduotoje dėžutėje, kuri patalpinta į kunigo G.Bosco kūno vaškinę kopiją. Ši mirusiojo statula po pasaulį gabenama specialiai sukurtoje urnoje, kurios bendras svoris – 1300 kilogramų, ilgis siekia 2,5 metro, o plotis – 1,2 metro.

Vilniaus vaikų ir jaunimo saleziečių laisvalaikio centro vadovas kunigas A.Barelli pabrėžė, jog artinimasis prie relikvijų nereiškia priėjimo prie magiškųjų galių.

„Eiti prie relikvijų nereiškia prieiti prie magiškųjų galių. Yra supratimas, kad krikščionys tiki amžinuoju gyvenimu ir vyksta bendrystė tarp gyvųjų ir mirusiųjų. Prieiti prie relikvijos reiškia tai, jog žmogus ateina daugiau sužinoti apie tą šventąjį, jo darbai, jo asmenybė man yra artimesni ir tai yra paskatinimas mano krikščioniškajam gyvenimui“, – kalbėjo Lietuvos pilietybę turintis italų tautybės kunigas A.Barelli.

Anot jo, šios relikvijų kelionės tikslas – suvienyti skirtingų kraštų istorijas, kultūras, pasaulėjautą ir drauge švęsti reikšmingą sukaktį – 200 metų G.Bosco gimimo ir 80 metų paskelbimo šventuoju metines.

Lietuvoje urna aplankys ne tik parapijas, kuriose darbuojasi saleziečiai (Kauno Palemono ir Vilniaus Lazdynų), bet ir visas septynių vyskupijų katedras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.