Dėl meškos ir tigro grumiasi teisme

Rudoji meška Maša vis dar neprabunda iš žiemos miego, o jos šeimininkas už ją grumiasi teismuose. Jis jau pasiekė pergales pirmosios instancijos teisme ir dėl meškos, ir dėl tigro, ir dėl ūdros.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 28, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:53 PM

Klaipėdos pašonėje, Jonušių kaime, įsikūrusio zoologijos sodo savininkas Edvardas Legeckas pagaliau įrodė, kad baltasis tigras pas jį gyveno teisėtai. Taip nusprendė klaipėdiečio ir aplinkosaugininkų ginčą išnagrinėjęs Klaipėdos rajono apylinkės teismas.

Baltasis tigras iš Čekijos į zoologijos sodą atkeliavo pernai rugsėjį, o po poros mėnesių užgriuvo nemalonumai: Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai nusprendė, kad tigras laikomas neteisėtai.

Gyvūnų globėjui skirta 600 litų bauda.

Bet su tokiu aplinkosaugininkų sprendimu E.Legeckas nesutiko ir kreipėsi į teismą. Vadovaudamasis teisingumo ir protingumo kriterijais teismas panaikino baudą ir bylą nutraukė.

Tada E.Legeckas visas jėgas sutelkė meškai Mašai išsaugoti. Teismas konstatavo, kad meška laikoma teisėtai, bet šį sprendimą aplinkosaugininkai nusiteikę skųsti.

Problemos dėl meškos prasidėjo pernai lapkritį, kai zoologijos sodą netikėtai užgriuvo aplinkosaugininkai. Jie planavo iškart išsigabenti neva neteisėtai laikomą žvėrį – išbudino jį iš žiemos miego, tačiau po kelių valandų pastangų suvokė, kad atvyko nepasiruošę išvežti 300 kilogramų sveriančios Mašos.

Tačiau savo planų neatsisakė.Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcija nutarė mešką konfiskuoti ir jos šeimininkui skirti 600 litų baudą.

E.Legeckas kreipėsi į teismą. Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad rudoji meška laikoma teisėtai.

Ir tai dar ne visi jo vargai dėl augintinių. Teisme aiškintasi ir dėl vienos ūdros. Mat ji kurį laiką laikyta be tinkamų dokumentų, o paskui paleista į laisvę.

Už rūpinimąsi ūdra be reikiamų leidimų jam buvo paskirta 400 litų bauda. Vakar teismas nusprendė, kad gyvūnų mylėtojas nubaustas nepagrįstai.

Bet aplinkosaugininkai rankų nenuleidžia ir šiuos teismo nutarimus pasirengę apskųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.