R.Paksas prašo jį registruoti pretendentu į prezidentus

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas, kuriam teoriškai neturi būti leista dalyvauti prezidento rinkimuose, penktadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai atnešė dokumentus ir prašymą, kad jis būtų registruotas pretendentu į prezidentus.

R.Paksas į VRK atvyko su būriu rėmėjų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Paksas į VRK atvyko su būriu rėmėjų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 10:03 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:44 PM

Kandidatu R.Paksas taptų tik tuo atveju, jei jam pavyktų surinkti 20 tūkst. rėmėjų parašų. Tai padaryti, atrodo, jam nebūtų sunku. Šiuo metu R.Paksas yra antras pagal populiarumą tarp asmenų, pareiškusių norą dalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Už jį balsuoti ketina apie 15 proc. apklaustųjų.

Tačiau Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jo greičiausiai neregistruos pretendentu, nes Seimas sausį nepakeitė Konstitucijos, kuri draudžia prezidento posto siekti asmeniui, kuris yra sulaužęs priesaiką ir jau buvo pašalintas iš šių pareigų.  

VRK vadovas neatmeta galimybės, kad ginčai dėl to persikels į teismus. 

„Mano ir mano kolegų giliu įsitikinimu, teisinė bazė leidžia tą padaryti. Vyriausioji rinkimų komisija gali, turi ir privalo registruoti mano kandidatūrą prezidento rinkimuose“, – penktadienį VRK įteikdamas pareiškinius dokumentus sakė R.Paksas.

Jis vylėsi, kad VRK sprendimas bus teigiamas. „Tvarkietį“ į VRK atlydėjo būrys partijos narių ir rėmėjų. Tarp jų buvo žinomas disidentas Antanas Terleckas, Seimo nariai Petras Gražulis, Kęstas Komskis, Kauno savivaldybės tarybos narė Aušra Ručienė ir kiti.

Dėl R.Pakso registravo VRK planuoja spręsti šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.